Apneea in somn – tratament si simptome | Medical Tours

 
 

Apneea in somn – tratament si simptome

apneea in somnCand cineva iti spune ca sforai, probabil ca te enervezi, dar nu te gandesti ca e o problema care ar trebui sa te ingrijoreze sau ca reflecta in vreun fel starea ta de sanatate.
Din pacate, sforaitul are cel putin un risc major: poate fi simptomul apneei in somn, o tulburare a somnului care nu ar trebui sa ne lase indiferenti, pentru ca presupune intreruperea in mod repetat a respiratiei, in intervale cuprinse intre cateva secunde si chiar cateva minute, uneori si de sute de ori pe noapte.

Apneea de somn obstructiva (ASO) este cel mai intalnit tip de apnee de somn si apare atunci cand muschii din spatele gatului si ai limbii se relaxeaza, obturand astfel caile respiratorii. Cum organismul se reface in timpul somnului, din moment ce care acesta este intrerupt de foarte multe ori pe noapte, persoanele afectate vor suferi de oboseala si lipsa de concentrare pe timpul zilei. Pe termen lung insa, netratata, apneea de somn poate avea efecte mult mai grave: afectiuni cardiace, risc crescut de accidente rutiere si de moarte subita etc.

Cauzele apneei de somn

 

 

 

 

 

 

Tratament pentru apneea de somn

In general, tratamentul se adapteaza la gravitatea simptomelor. Schimbarea stilului de viata are insa de fiecare data efecte pozitive si pe termen lung pentru pacientii afectati de apnee de somn.

Se mai pot folosi diverse dispozitive ce largesc fosele nazale, crescand astfel fluxul de aer (dar nu se trateaza astfel cauzele).
Consultati un stomatolog, apneea de somn poate fi tratata in cabinetul stomatologic. Mai precis, in urma unei consultatii, medicul stomatolog va poate indica sa purtati pe timpul noptii o gutiera speciala pentru corectarea apneei de somn.

Aceste dispozitive arata exact ca niste gutiere de protectie sportive, sunt detasabile si se folosesc doar noaptea.
Tot in cabinetul stomatologic se poate rezolva si apneea de somn cauzata de prezenta unui tesut moale excedentar pe limba sau in spatele gatului.

Aceasta crestere excesiva poate fi indepartata chirurgical, pentru a corecta blocajul, iar procedura poate fi efectuată si de medicii stomatologi profesionisti cu pregatire in stomatologia cu laser si in cabinete stomatologice care au dotarile tehnice necesare.

Programati-va acum la stomatolog daca suferiti de apnee de somn, e foarte posibil ca o gutiera sa va rezolve problemele. La Medical Tours Company, consultatia este GRATUITA!

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu