Cat te ajuta zambetul? | Medical Tours

 
 

Cat te ajuta zambetul?

Cam in ce procent crezi ca viata ta este influentata de felul in care arati? Ai avea jobul/casa/prietenii/increderea de acum daca aratai altfel?

Sa fim sinceri si sa recunoastem ca suntem in acest punct al vietii noastre, ca ne place sau nu, in buna masura datorita aspectului nostru exterior. Priviti-o, pana la urma, ca pe o relatie cauza-efect: o infatisare atragatoare confera incredere in sine, iar increderea respectiva te ajuta sa obtii viata la care visezi. Succesul profesional depinde in mare masura de actiunile noastre, dar sa recunoastem ca este influentat serios si de modul in care ne percep ceilalti.

Si se pare ca aceasta legatura se face mai mult decat rapid: un studiu releva ca e necesar doar un sfert de secunda pentru a corela insusiri ca seriozitatea si competenta cu infatisarea fizica. De inteles, pana la urma, deoarece aspectul fizic este primul lucru pe care il observam la ceilalti. La o simpla cautare, intr-un articol de pe un site de recrutare foarte cunoscut, primul pe lista lucrurilor la care sunt atenti angajatorii este acesta: aspectul candidatului trebuie sa fie curat, natural, si e foarte important sa aiba un zambet placut, care sa arate o dantura ingrjita. Less is more.
 

 
Si aici ajungem la intrebarea intiala: cat de mult te ajuta zambetul? E clar, cand discuti fata in fata cu cineva, zambetul e primul lucru pe care celalalt il observa. Ar fi dragut sa credem ca infatisarea n-are nicio legatura cu modul in care avansezi in cariera, dar, cum spuneam mai devreme, studiile demonstreaza contrariul. Si realitatea de zi cu zi. E drept, si un zambet care arata o dantura neingrijita te va face memorabil, insa nu-ti doresti acest gen de atentie.

Ca tot vorbim despre studii, iata rezultatele unuia care a incercat sa determine in ce masura zambetul influenteaza perceptia celorlalti despre noi, in termeni de: atractivitate, inteligenta, succes, popularitate, fericire, bunatate, sanatate sau amabilitate. Pe scurt, un grup a fost rugat sa priveasca imagini before&after ale unor persoane care beneficiasera de tratamente de estetica dentara si sa spuna in ce masura cred ca viata acestora s-a imbunatatit dupa aceste tratamente. Schimbarile cele mai importante au fost remarcate la nivelul atractivitatii, sanatatii, popularitatii si al succesului in cariera, adica exact ce spuneam mai sus.

Cand vine vorba despre increderea pe care o transmite un zambet sanatos, 73% dintre persoanele care au facut parte dintr-un alt studiu pe aceasta tema spun ca au mai multa incredere intr-o persoana cu un zambet ingrijit si sanatos decat intr-una care poarta haine de designer, conduce o masina scumpa sau are un job bun. N-ati fi zis, nu-i asa?

 

Alte date care ar putea sa va convinga:

 

Si mai ales ca stim ca nu putem controla totul in jurul nostru, ar trebui sa constientizam mai des ca doar schitand un zambet ne putem schimba dispozitia. Asadar, afiseaza-l mai des, inconjoara-te de oameni pozitivi, bea-ti cafeaua in locul tau de suflet, uita-te la clipuri amuzante si, mai presus, priveste oamenii in ochi si zambeste-le larg. O sa faci lumea un pic mai frumoasa, zambetul e magic:

 

 

Lasa-ti zambetul in grija noastra si fa lumea mai buna in fiecare zi!

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu