Ce este o fateta dentara? | Medical Tours

 
 

Ce este o fateta dentara?

Fatetele ceramice, cunoscute si sub denumirea de Veneers, sunt o solutie foarte buna pentru a restabili frumusetea unui zambet, cu sacrificiu minim de tesut dentar. Fatetele au fost introduse prima data in California in anii ’80 si erau folosite pentru a modifica temporar dintii actorilor in timpul filmarilor. Dupa inventarea unui adeziv mult mai bun au devenit mult mai durabile si extrem de populare.
In ziua de azi fatetele sunt confectionate din ceramica deoarece acest material are o bicompatibilitate buna cu tesuturile parodontale, este rezistent la agenti coloranti (tutun, cafea, vin rosu etc.), si cu ajutorul tehnicilor moderne se pot obtine efecte cat mai naturale si dinti individualizati pentru fiecare pacient in parte.

De ce trebuie sa-mi pun fatete?
Fatetele nu sunt mereu o necesitate dar daca iti doresti un zambet perfect, Hollywoodian, sunt cea mai buna investitie. Prin aplicarea acestor mascute este posibila schimbarea culorii dintilor, corectarea unor defecte ortodontice minore, repararea unor traumatisme dentare, inchiderea spatiilor inestetice dintre dinti si de asemenea pot ascunde pete prezente pe suprafetele dentare.


Igiena orala:
In momentul aplicarii fatetelor, igiena orala trebuie sa fie corespunzatoare, sanatatea tesuturilor parodontale fiind foarte importanta si pentru rezultatul estetic.
Gingiile inflamate si tartrul nu isi au locul in noul tau zambet Hollywoodian.

O igienizare corecta presupune in plus fata de tehnica de periaj si folosirea apei de gura, curatarea spatiilor interdentare cu ata dentara super floss, precum si utilizarea dusului bucal.

Controlul si igienizarea in cabinetul stomatologic trebuie sa se efectueze periodic, cel putin odata la 6 luni.

Dr. Vlad Toader

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu