Despre implantul dentar | Medical Tours

 
 

Despre implantul dentar

Implantul dentar este o radacina artificiala pusa de catre chirurgul-dentist in osul alveolar pe unul din maxilare, inlocuind radacina unui dinte extras si servind ca suport pentru o proteza.

Forma implantului dentar este in general cilindrica sau putin conica, ca a unui surub, din titan sau zirconiu, cu o conexiune la nivelul superior, in locul gingiei, pentru a permite punerea unui element protetic prin insurubare sau sigilare. Diametrul implantului dentar variaza intre 3 si 5mm si lungimea sa intre 8 si 15mm.

Tehnica de inserare a implantelor dentare se sprijina pe dovezi stiintifice, cu o experienta clinica de peste 20 de ani. Punerea unui implant, realizata sub anestezie locala, este complet nedureroasa.

Alegerea unui implant dentar se face in functie de pozitia, de cantitatea de os disponibila, si a elementelor anatomice inconjuratoare , plecand de la examenul radiologic si scanerul zonei care urmeaza sa fie implantate. O asepsie riguroasa este importanta pentru a asigura succesul integrarii implantuluidentar.

Dupa anestezia locala, chirurgul-dentist face o incizie, apoi desprinde gingia pentru a avea acces la osul alveolar.
Dupa aceea, acesta pregateste pozitionarea implantului dentar in os, trecand mai multe burghiuri cu diametrul in crestere. Forarea osului se face cu viteza controlata si lenta sub irigare, pentru a respecta structura si a evita inflamarea osului. Doctorul se opreste atunci cand a obtinut un diametru foarte lejer inferior implantului care trebuie pus.

Cel mai adesea, implantul este pus in os prin insurubare si trebuie sa aiba o legatura stransa cu osul. Doctorul pune gingia la loc si pune elementele de sutura.

Dupa punerea implantului se asteapta integrarea osoasa, care poate dura intre 3 si 6 luni. Implantul dentar se va suda complet de osul alveolar, spre deosebire de dintii normali nu va mai exista ligamentul alveo-dentar.

In cele din urma, implantul se va comporta ca o radacina artificiala, urmand ca pe el sa se aplice un bont protetic care va fi imbracat cu o coroana de ceramica.

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu