Dinte fisurat - Ce inseamna ? | Medical Tours

 
 

Dinte fisurat – Ce inseamna ?

Dintele fisurat, asa cum o spune si denumirea, este un dinte ce prezinta o fisura provocata de o trauma sau de slabirea rezistentei sale.

Simptome

Nefiind vizibile, fisurile dentare sunt dificil de diagnosticat, simptomele fiind singurele care o pot indica. Persoana care are o altfel de problema resimte o durere intensa atunci cand mesteca in zona in care se afla dintele fisurat, dar nu poate spune cu exactitate care este acela.

Diagnosticul nu poate fi stabilit doar printr-o consultatie sau, si mai bine, printr-o radiografie, caci dintele respectiv pare normal (la fel si obturatia, in cazul in care dintele a fost obturat anterior). In ciuda acestui fapt, cand se aplica presiune pe dintele fisurat, apare o durere intensa. In cazul in care aveti aceste simptome, desi dintii arata normal, va confruntati cu sindromul dintelui fisurat.

De ce apar fisurile dentare?

Cauzele fisurilor dentare sunt diverse:

Liniile de fisura

Sunt frecvente  in cazul varstnicilor, pe dintii din fata, din cauza uzurii datorate varstei. Spre deosebire de fisuri, sunt vizibile cu ochiul liber si nu prezinta simptomele specifice dintelui fisurat. Desi pot parea ingrijoratoare, liniile de fisura sunt normale si nu afecteaza decat smaltul dintilor.

Cum putem preveni fisurile dentare?

Mergeti la cabinetul stomatologic daca aveti obiceiul de a strange sau scrasni din dinti, bruxismul creste riscul fisurilor dentare. Medicul stomatolog va va indica cele mai potrivite metode de preventie.

 
Programeaza-te ACUM la o CONSULTATIE GRATUITA!
 

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu