Edentatia si implantul dentar | Medical Tours

 
 

Edentatia si implantul dentar

In cazul in care suferiti de absenta unuia sau a mai multor dinti, acest lucru poate avea multiple consecinte fie asupra dintilor invecinati, fie asupra intregii cavitati bucale. Dintii nostrii au tendinta de a se sprijinii unii pe ceilalti, formand astfel un tot unitar. Absenta unuia dintre ei poate dezechilibra acest ansamblu si poate avea consecinte nefaste asupra intregii cavitati bucale. De aceea specialistii recomanda inlocuirea sistematica a dintilor lipsa, cea mai buna solutie fiind in majoritatea cazurilor implantul dentar.

In cazul in care lipsesc unul sau mai multi dinti iata cateva exemple de fenomene care pot avea loc :

Dintii ramasi in vecinatatea spatiului gol lasat de dintii lipsa vor avea tendinta de a se inclina catre spatiul gol si de a se apropia, ceea ce poate provoca retractie gingivala si de asemenea o spatiere a dintilor urmatori care poate deveni o sursa de producere a cariilor prin acumularea de resturi.
Pentru a stopa acest fenomen, putem lua in considerare montarea unei punti sau a implanturilor dentare. Cu toate ca solutia implantului dentar este recomandata, dat fiind ca pe de o parte montarea unei punti implica devitalizarea dintilor vecini, de cealalta parte incepand de la un anumit numar de dinti lipsa, puntea nu mai poate fi luata in considerare.

Osul care sustinea dintii absenti, nemaiavand utilitate, se va resoarbe, provocand slabirea dintilor invecinati precum si imbatranirea inestetica a fetei.
Pentru a preveni acest fenomen, punerea implantului dentar este unica solutie eficace.

Spatierea dintre dintii de sus si cei de jos fiind modificata, poate crea un dezechilibru care poate afecta articulatia mandibulei. Consecintele posibile sunt durerile, trosniturile, migrenele.
Pentru evitarea acestui fenomen pot fi luate in considerare puntea sau implantul dentar, cea de-a doua solutie fiind cea mai des recomandata, datorita motivelor citate mai sus.

Daca unul sau mai multi dinti lipsesc este foarte importanta inlocuirea acestora, in majoritatea cazurilor cea mai recomandata este solutie fiind implantul dentar.

Pentru mai multe informatii despre solutiile propuse de clinica stomatologica Medical Tours Company si despre implanturile dentare vizitati pagina:implantologie

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu