Elongatiile coronare: studiu de caz | Medical Tours

 
 

Elongatiile coronare: studiu de caz

Alungirea coroanelor dentare asigura expunerea unei suprafete mai mari din dintele natural prin remodelarea sau reconturarea osului si a tesutului gingival. In general, acest tratament se realizeaza pentru imbunatatirea sanatatii tesutului gingival sau pentru pregatirea gurii in vederea unor proceduri de restaurare si de cosmetica dentara.

Elongatiile se pot face atat pe un singur dinte, cat si pe mai mult – sau chiar pe intreaga linie gingivala, pentru o estetica superioara a zambetului .

Indicatii pentru elongatia coronara

Elongatia coronara este o procedura comuna, cu multe beneficii. Majoritatea pacientilor care au optat pentru acest tip de tratament sunt foarte incantati de rezultate. Iata cateva cazuri in care elongatia coronara este necesara:
Ce presupune elongatia coronara?

Elongatia coronara se face sub anestezie locala. Durata procedurii variaza in functie de numarul de dinti; in cazul in care trebuie inlaturata si o mica portiune din os, timpul alocat procedurii va fi mai mare. In cazul in care pacientul are coroane dentare, acestea vor fi inlaturate inaintea procedurii de elongatie si vor fi puse la loc imediat dupa aceea. Medicul va face apoi o serie de incizii mici in jurul tesutului moale, pentru a separa gingia de dinti. Chiar si daca doar un singur dinte are nevoie de reconturare, se obisnuieste sa fie tratati si dintii alaturati, pentru un aspect uniform si natural.

In momentul in care medicul stomatolog considera ca expunerea creata este suficienta, dezinfecteaza zona si sutureaza tesutul gingival. Dintele va parea simtitor alungit imediat dupa chirurgie, deoarece gingia este repozitionata.

La final, medicul va asigura zona folosind un bandaj periodontal, pentru prevenirea infectiilor. Vi se vor prescrie medicamente pentru durere si vi se recomanda sa folositi o apa de gura cu clorhexidina (antimicrobiana). In primele zile dupa tratament, alimentatia dvs. va fi aproape exclusiv bazata pe alimente moi si este posibil sa sangerati, insa cu o igiena orala adecvata si urmand recomandarile medicului, riscul unei infectii este minim. Dat fiind ca radacina dintilor este expusa, este posibil ca pentru o vreme sa resimtiti o sensibilitate, mai ales la cald si la rece, insa in aproximativ 2-3 luni, zona va fi compet vindecata.

La Medical Tours Company, consultatia este GRATUITA, programati-va acum accesand acest link!

 

 

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu