Gingii retractate, parodontoza | Medical Tours

 
 

Gingii retractate, parodontoza

Bolile parodontale, pe care le numim parodontopatii, nu sunt rare si in mod general expun pacientul la focare de infectie care pot, ca urmare a avansarii acestei boli, da nastere unor complicatii grave.
Sunt bacterii care se acumuleaza in punctul de contact dintre gingie si dinte, si care creeaza focare de infectie. Recomandam deci pacientilor nostri, o igiena riguroasa, si sa efectueze un detartraj la fiecare sase luni.
In mod obisnuit, se disting doua tipuri de maladii parodontale:
- Gingivitele, afectiuni ale gingiei, pot ajunge chiar pana la retractia acesteia, dar de obicei sunt benigne daca sunt tratate la timp printr-un periaj profesional si un detartraj;
- In cazul in care nu sunt tratate la timp, gingiile retractate induc parodontite, care afecteaza osul si ligamentele dintelui. Este necesara realizarea unui tratament de catre un medic specialist, pentru a evita astfel, pierderea dintelui si propagarea infectiei in organism.
Medical Tours Company, trateaza cu seriozitate aceasta problema a gingiilor retractate si avem grija sa informam pacientii nostri in timpul vizitelor de control despre importanta periajului si a efectuarii periodice a detartrajului. Medicul specialist realizeaza un detartraj, o curatire cu jet pe baza de bicarbonat ( Air Flow) precum si o asepsie a gingiilor.
Intr-un stadiu avansat al maladiei, este necesara efectuarea unei grefe osoase sau a unei grefe de gingie pentru gingiile profund retractate.

Nu uitati, CONSULTATIA ESTE GRATUITA!

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu