Implant dentar - procedura chirurgicala | Medical Tours

 
 

Implant dentar – procedura chirurgicala

Dintii lipsa pot provoca pierderea in volum a mandibulei si in consecinta imbatranirea prematura a fetei. O punte pe implanturile dentare este o solutie simpla pentru stoparea acestui proces.
Pentru a avea dinti noi, etapa preliminara este o examinare realizata de catre dentistul dumneavoastra care permite evaluarea sanatatii orale .

In timpul consultatiei este posibil ca pentru punerea implantelor dentare sa aveti posibilitatea de a alege intre o interventie clasica si o interventie asistata.

Pentru interventia asistata, dentistul face o computer tomografie a mandibulei si a dintilor , ceea ce ii permite planificarea totalitatii interventiilor dentare inainte de a incepe. Tehnica de microchirurgie este folosita pentru pozitionarea implantului dentar. Aceasta tehnica chirurgicala minim invaziva, reduce durerea postoperatorie asociata in mod normal interventiilor clasice. De asemenea elimina nevoia firelor de sutura si reduce in mod considerabil dimensiunea edemelor precum si jena si durerea asociate punerii implanturilor prin metodele clasice.

Iata diferentele intre cele doua metode:

Interventia clasica

Pentru interventia clasica, Implantologul face o radiografie pentru a vedea cum se prezinta mandibula. Adesea, medicul dentist face o evaluare a starii actuale a dintilor si a mandibulei.

Interventia asistata

Dupa realizarea computer tomografiei, implantologul planifica etapele de lucru pentru aplicarea implantelor si a dintilor pe. Plecand de la aceasta planificare, este creat un ghid pentru a-l ajuta pe medicul dentist sa plaseze implanturile dentare in pozitie optima.Desigur se face si o amprentare in acest scop. Avantajul cel mai mare il constituie faptul ca practicianul poate vedea osul in care se pun implanturile 3D si cu ajutorul ghidului chirurgical este practice imposibil sa se faca vreo greseala la aplicarea acestora.

In acest timp, un laborator prelucreaza dintii dumneavoastra provizorii, astfel incat acestia sa fie gata pentru a fi pusi in acelasi timp cu implanturile dentare.

Interventia clasica
Etapele interventiei clasice sunt urmatoarele :
Va este administrata o anestezie locala;
Implantologul pune implanturile dentare, in cazul in care dentistul nu a facut o computer tomografie si pentru aceasta tehnica, riscul de esec este foarte mare.
Implantologul pune eventual o punte provizorie pe implanturile dentare, astfel incat sa puteti manca pe toata perioada procesului de cicatrizare.
Interventia asistata
Etapele microchirurgiei sunt urmatoarele :
Va este administrata o anestezie locala
Impantologul pune implanturile dentare cu ajutorul unui ghid chirurgical si al microchirurgiei
Dupa ce sunt puse implanturile dentare, dentistul fixeaza puntea dentara provizorie
Dupa 4-6 luni de la aplicarea implanturilor se poate face incarcarea lor de catre protetician cu coroanele sau puntea ceramica definitiva.

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu