inhalosedare – stomatologie fara durere | Medical Tours

 
 

Nou la MTC: inhalosedare – stomatologie fara durere

Una  dintre cele mai mari piedici aflate in calea unei bune sanatati dentare este teama de dentist, in unele cazuri adevarata fobie . Am intalnit pacienti pentru care teama era cauzata de anestezie, altii care nu suporta zgomotul frezei sau gustul si mirosul anumitor substante, dar si cazuri mai “extreme“ – pacienti care nu indraznesc sa treaca pe langa un cabinet stomatologic. In astfel de cazuri, tratamentele stomatologice  sunt cu adevarat complicat, daca nu chiar imposibil, de efectuat, ceea ce are consecinte  dezastruoase in multe cazuri.
Pentru astfel de pacienti, inhalosedarea poate fi singura metoda prin care teama poate fi depasita, iar tratamentele  stomatologice se pot realiza in deplina siguranta. Prin inhalosedare, stresul si teama resimtite inainte de tratamentele stomatologice sunt inlocuite cu o stare de calm si relaxare, iar confortul pacientului in timpul tratamentelor este deplin.

In plus, inhalosedarea nu are reactii adverse, pacientii putandu-si relua activitatile zilnice imediat dupa tratamente.

Avantajele inhalosedarii:

· Metoda rapida si eficienta.
· Elimina stresul, inducandu-i pacientului o stare de relaxare.
· Nivelul sedarii este controlat in permanenta de medicul dentist.
· Efectul dureaza strict pe perioada tratamentului.
· Pacientul devine cooperant.
· Tratamentele sunt realizate intr-un timp mai scurt.

Contraindicatiile inhalosedarii: boli pulmonare cronice obstructive, bronsita cronica, emfizem, anemie megaloblastica, cord pulmonar, astm cronic, sarcina, hepatita B sau C, tuberculoza, boli autoimmune, boli respiratorii, infectii ale urechii, raceli, alergii, nas infundat.

Inainte de inhalosedare evitati alimentele solide (cu 4 ore inainte) si lichide (cu 2 ore inainte), deoarece protoxidul de azot poate provoca o senzatie de greata. Informati medicul dentist daca sunteti in cursul unui tratament, pentru a verifica compatibilitatea acestuia cu metoda de sedare.