Ora Pamantului | Medical Tours

 
 

Ora Pamantului

Pentru ca suntem oameni responsabili si ne pasa atat de sanatatea noastra cat si de cea a celorlati oameni si nu in ultimul rand de a celor care vor fi mostenitorii nostri si simtindu-ne datori fata de natura ne-am alaturat acestei campanii care se desfasoara la nivel nationala si care se numeste “ORA PAMANTULUI”.

Poluarea, consumul excesiv de energie au dus in timp la incalzirea globala si automat la schimbarile pe care le resimtim anotimp de anotimp, prin diferentele foarte mari de temperatura. Veri toride si ierni care variaza intre calduri nefiresti si fenomene extreme.

Atmosfera devine din ce in ce mai poluata iar capacitatea de refacere este din ce in ce mai scazuta datorita faptului ca suprafata impadurita scade uimitor de mult de la an la an.
Pamantul se afla in cel mai sufocant an din ultimii 650.000 de ani, fapt ce se datoreaza in cea mai mare proportie activitatii umane.
Mai multe informatii despre incalzirea globala le puteti gasii aici: www.orapamantului.ro

Eforturile ce trebuiesc facute pentru remedierea situatiei trebuie sa fie cel putin egale ca amploare, coordonare si durata ca si cele care au generat situatia cu care ne confruntam. Este nevoie de un efort colectiv de cca 2000 de miliarde de dolari/ an, timp de 30 de ani, doar pentru ca la sfarsitul perioadei respective tendinta de incalzire globala sa fie stopata. Momentan, acest efort general nu exista.
Daca nu se vor lua masuri la nivel inalt, este posibil ca omenirea sa nu poata gestiona aceasta criza majora.
Viata pe Terra depinde de fiecare dintre noi si trebuie sa depunem un minim de efort pentru asta. Nu putem cere oamenilor sa se schimbe fara ca noi sa fim un exemplu pentru ceilalti. Este nevoie de consecventa, de disciplina, de obiceiuri sanatoase de consum. La sfarsitul fiecarei zile vom sti daca am invins inertia si nepasarea, sau daca am fost invinsi.
Este un motiv pentru care trebuie sa luptam cu totii, indiferent de natiune, rasa sau statut social.
Aceasta campanie a inceput in anul 2007, in Sydney unde autoritatile si locuitorii orasului au luat pozitie fata de amenintarea pe care o reprezinta pentru planeta noastra incalzirea globala. Pe 31 Martie 2007, la ora 20.00, cladiri emblematice din Sydney si-au stins luminile. De asemenea, cca 2100 de companii si cca 2,2 milioane de persoane au luat parte la initiativa prin stingerea luminilor locatiilor si/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate in stand-by.
Evenimentul s-a numit Earth Hour si a constituit un mesaj puternic privind nevoia de actiune conjugata a oamenilor in ceea ce priveste reducerea consumului de energie, avandu-se in vedere ca 35% din energia electrica este produsa de termocentrale – unii dintre cei mai mari poluatori.
Din 2008 evenimentul a ajuns sa fie o miscare globala in care 27 de orase mari ale lumii au participat la miscarea Earth Hour.
In 2009, putin peste 1000 de orase din intreaga lume s-au inscris pentru a marca Ora Pamantului. La eveniment au participat sute de milioane de oameni din 88 de tari.
In 2010 in Romania participarea a fost una record in ce priveste numarul de orase si de parteneri. Institutii, organizatii, companii sau persoane fizice s-au alaturat Campaniei care a culminat cu evenimentul de pe 27 Martie.
In anul 2013 evenimentul Ora Pamantului din data de 23 Martie (orele 20.30-21.30) TREBUIE sa constituie momentul unei schimbari profunde in atitudinea fiecaruia fata de mediul inconjurator. O schimbare reala, durabila care va incepe cu noi insine!Acesta campanie nu ar trebui sa se raporteze doar la o ora dintr-un an, ci trebuie sa faca parte din modul nostru de a fi, de a proteja mediul, ar putea devenii un stil de viata cu care sa ne obisnuim si cu care sa ne crestem copii.
Ora Pamantului ar trebui sa fie in fiecare zi!

Si Echipa MTC s-a alaturat campaniei “ Ora Pamantului” !
Ne vom intalnii, vom gasii solutii sa ne petrecem impreuna timpul intr-un mod distractiv si creativ, fara consum de energie electrica si in semn de respect pentru Terra vom lansa lampioane catre cer.
Alaturati-va si voi campaniei si demonstrati ca sunteti responsabili!
Stingeti lumina!!!

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu