Stiati ca: Sarutul ajuta dintii! | Medical Tours

 
 

Stiati ca: Sarutul ajuta dintii!

Se spune ca primul sarut nu se uita niciodata si cum sarutul este o activitate agreata de marea majoritate, imaginati-va cum printr-un simplu sarut veti fi mai sanatosi. De la imbunatatirea sanatatii dintilor, pana la arderea caloriilor, sarutul are foarte multe beneficii. Nu va mai ramane decat sa luati acea persoana speciala din viata voastra si sa va imbunatatiti sanatatea prin sarut.

1. Sarutul ajuta dintii

Studiile arata ca saliva produsa in urma sarutului poate ajuta dintii. Saliva poate ajuta la prevenirea si la reducerea depunerilor de placa bacteriana. Sarutul va poate scuti de vizitele la medicul dentist si de fiorii dati de zgomotul frezei dentare.

2. Traieste mai mult datorita sarutului

Persoanele care saruta mai des, traiesc mai mult. Studiile arata ca sarutul persoanei iubite in fiecare dimineata va poate prelungi viata.

3. Arderea caloriilor prin intermediul sarutului

Un sarut simplu si tandru va poate ajuta sa ardeti de la 6 pana la 12 calorii. Cu cat lucrurile se incing, cu atat veti arde mai multe calorii. Va puteti imagina arzand 300 de calorii in timp ce faceti dragoste cu persoana iubita? Afectiunea nu a aratat niciodata mai bine.

4. Sarutul este benefic pentru inima

Sarutul este o activitate prin intermediul careia se elibereaza adrenalina. Adrenalina ajuta inima sa pompeze si sa creasca circulatia sanguina. Efectele sarutului asupra inimii sunt asemanatoare cu cele determinate de jogging sau de mersul pe bicicleta.

5. Scapa de stres printr-un sarut

Un sarut, fie el de numai cateva secunde, cu persoana iubita va reduce stresul, tensiunea si iti va da un sentiment de bine De fapt, in timpul unui sarut pasional, hormonul stresului, cortizonul, este vizil redus. Dupa o zi lunga la birou, uita de tot printr-un sarut.

6. Sarutul imbunatateste felul in care arati

Sarutul este un fel de sport benefic pentru ten. In timpul sarutului sunt solicitati 30 de muschi faciali diferiti, astfel ca acestia iti vor tonifica tenul si vor sustine circulatia sanguina. O buna circulatie sanguina in zona fetei este poate cel mai simplu si mai necostisitor mod de a arata bine si de a elimina cutele si ridurile. De fapt, foarte multe femei platesc pentru masaje faciale in vederea imbunatatirii circulatiei sanguine. Poti sa iti faci partenerul fericit si sa arati bine in acelasi timp.

7. Sarutul previne aparitia bolilor

In timpul sarutului, se produce foarte multa saliva care contine o substanta antibiotica naturala. Saliva poate ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva bolilor si a diferitelor infectii. Un sarut de scurta durata va poate ajuta atat pe dumneavoastra, cat si pe partenerul dumneavoastra sa tineti departe orice afectiune nedorita.

8. Sarutul tine durerea sub control

Sarutul poate ajuta la combaterea durerilor. Dincolo de euforia provocata de sarut, inca o data saliva este benefica pentru sanatate, fiind sursa unei anestezic natural. In cazul oricarei persoane care a luat un analgezic asa cum este morfina, endorfinele produse in timpul acestui act atat de placut sunt de 200 de ori mai puternice decat orice calmant.

9. Sarutul creste stima de sine

Sarutul ii ajuta pe oameni sa se simta mai iubiti si mai apreciati. Cine nu-si doreste sa se simta iubit si apreciat? Sarutul are drept rezultate increderea si stima de sine, la acestea adaugandu-se bonusul de a ti se spune ca saruti foarte bine. De regula, un nivel ridicat al stimei de sine te ajuta sa fii mai sanatos. Persoanele depresive sau care au o stima de sine scazuta au de infruntat mai multe boli deoarece organismul lor duce lipsa de endorfinele si de substantele antibiotice naturale care ajuta.

10. Sarutul te calmeaza

Se stie foarte bine ca sarutul ajuta la reducerea anxietatii si a sentimentului de apasare. Prin intermediul sarutului se mareste secretia de oxitocina. Oxitocina este un hormon care calmeaza si ajuta la linistire. Daca ai avut o zi lunga sau te framanta multe lucruri, ia-ti persoana iubita si calmeaza-te printr-un sarut.

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu