Problemele dentare in timpul verii | Medical Tours

 
 

Vara si problemele dentare

A sosit vara si toti suntem cu gandul la vacante, mare, soare si cautam racoarea cu orice pret. Insa atunci cand exista probleme dentare, inghetata sau sucul cu gheata care-i face fericiti pe multi dintre noi accentueaza durerile celor care si-au neglijat dantura. Ganditi-va cum ar fi ca exact cand va bucurati de concediul planuit de multa vreme sa va apuce o durere de dinti pe care sa nu o puteti calma cu nimic si care nu va lasa sa dormiti nici ziua, nici noaptea! Toate aceste neplaceri pot fi insa evitate printr-o simpla consultatie stomatologica de rutina.
Veti afla astfel care sunt problemele dvs. dentare si le puteti rezolva in timp util, in asa fel incat nimic sa nu va strice vacanta. O igienizare profesionala va completa rezultatul final si tot acum medicul stomatolog va va explica in detaliu cum sa va ingrijiti dintii in timpul verii – care sunt alimentele pe care trebuie sa le evitati si modul corect de a va ingriji dintii acasa.

Ar fi bine sa evitati…

Inghetata: pe dintii care prezinta carii sau probleme ale smaltului care au descoperit dentina poate provoca dureri de scurta durata, dar foarte intense.

Bauturile cu gheata provoaca aceleasi probleme ca si inghetata. Este recomandata consumarea lor cu un pai, atat pentru a preveni durerea de dinti, cat si demineralizarea dentara.

Alimentele si bauturile dulci, reci sau acide, in general – incercati sa evitati consumul exagerat, pot provoca si hipersensibilitate dentara – caz in care stomatologii recomanda folosirea unei paste de dinti si a unei ape de gura speciale pentru aceasta afectiune. De mare ajutor in cazul hipersensibilitatii dentare poate fi si fluorizarea in cabinetul stomatologic.

Aerul conditionat provoaca uneori nevralgii de trigemen – atunci cand sunt afectate zone ale fetei in care se regasesc ramuri ale trigemenului, apar dureri dentare (antiinflamatoarele sunt de ajutor pentru formele mai usoare). Evitati contactul direct al aerului conditionat cu orice zona a capului!

Inainte de plecarea in concediu e indicat sa finalizati tratamentul cariilor sau interventiile chirurgicale, pentru a evita agravarea sau declansarea unor procese inflamatorii. Trebuie sa mai stiti si ca lucrarile protetice vechi sau neingrijite corespunzator va pot oferi surprize neplacute cand va e lumea mai draga. In acest caz, lucrurile pot fi destul de serioase – problemele variaza de la complicatii pulpare la afectiuni periapicale, iar in cazul puntilor dentare extinse se poate pune problema stabilirii dintelui la nivelul caruia au aparut dureri. Toate aceste complicatii nu se pot rezolva intr-o singura vizita la stomatolog, iar daca intervin in timpul concediului, il vor compromite cu siguranta.

E bine sa ganditi preventiv si sa nu lasati programarea la dentist pe ultima suta de metri inainte de concediu, s-ar putea sa descoperiti ca e nevoie de mai multe vizite pentru a va rezolva problemele. Fiti constiincios cu igiena orala, nu sariti peste controalele stomatologice periodice si, cu cateva mici precautii ce tin de alimentatie in cazul dintilor sensibili, veti avea un zambet frumos si sanatos care va va insoti peste tot, nu numai in concediu!

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu