Zambetul sau calea spre armonie | Medical Tours

 
 

Zambetul sau calea spre armonie

” Un zambet este o modalitate necostisitoare de a-ti schimba infatisarea. ” – Charles George Goldon

Toti cautam motive sa zambim si sa fim fericiti, desi in goana zilelor de multe ori uitam ca asta ar trebui sa fie adevarata noastra prioritate. Trebuie sa fim mai veseli si mai optimisti si sa ne facem timp pentru noi, pentru orice ne-ar aduce zambetul pe buze. Ne-am obisnuit sa ne vaitam si sa ne plangem, sa vedem doar problemele si partea goala a paharului. Nefericirea atrage nefericire, la fel cum zambetele atrag zambete. Probabil ca fiecare am avut un moment cand am zambit fara vreun motiv anume unei persoane pe care poate nici macar nu o cunosteam si ni s-a raspuns pe loc tot cu un zambet. E un fapt dovedit ca oamenii zambitori atrag oameni pozitivi, dar aveti grija, si reciproca e valabila: nu va inconjurati de oameni tristi, nefericirea e la fel de „contagioasa” ca si zambetul.

Nu va lasati coplesiti de greutati, daca le infruntati cu zambetul pe buze, toate vor parea mai usoare. Cautati partea buna a oamenilor si a lucrurilor, solutii, si nu greseli sau regrete. Faceti fapte bune, incercati sa-i ajutati si pe cei care sunt in impas.  Amintiti-va ca viata este mai frumoasa traita cu zambetul pe buze si ca lucurile marunte sunt cele care ne fac cu adevarat fericiti.

Zambetul are puteri nebanuite. Un singur zambet poate schimba starea de spirit a unei persoane si este cea mai usoara cale de a invinge tristetea, stresul si depresia, reduce durerea si ne ajuta sa ne relaxam, psihic si fizic. Ne face sa gandim pozitiv, sa fim mai optimisti si sa ne concentram pe partea creativa a proiectelor noastre, si nu pe probleme. Daca tot nu sunteti convinsi, aflati ca oamenii care zambesc par mai tineri.

Zambiti cand aveti o neintelegere cu cineva, cand simtiti ca sunteti inconjurat doar de energie negativa, cand simtiti nevoia sa va relaxati sau cand increderea in propria persoana e la cote minime. Zambiti cand intalniti pe cineva care va place si va inspira. Nu uitati, oamenii care zambesc mult traiesc mai mult. Iar persoanele care au o dantura sanatoasa au tendinta de a zambi des, asa ca, pentru un zambet perfect, nu evitati controalele stomatologice de rutina. Exista solutii pentru orice probleme dentare care v-ar putea afecta zambetul – de la albirea dintilor si fatete dentare pana la  aparate dentare si implanturi, trebuie doar sa cereti sfatul unui medic stomatolog. La Medical Tours Company consultatia este gratuita, programati-va acum!

Vrem sa va facem sa zambiti, asa ca de Ziua Internationala a Zambetului va asteptam cu multe surprize pe pagina noastra de Facebook .

Acum 50 de ani, Harvey Ball crea ceea ce avea sa devina simbolul veseliei si al bunavointei in toata lumea: „fata zambitoare” („smiley face”). Ingrijorat ca, prin comercializarea extrema, simbolul avea sa-si piarda adevarata semnificatie, Ball s-a gandit sa dedice o zi din an bucuriei de a face o fapta buna. In 1999, prima vineri din octombrie a fost declarata Ziua Internationala a Zambetului si de atunci este sarbatorita ca atare in intreaga lume.

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu