Zilele bandanei ! | Medical Tours

 
 

Zilele bandanei!

In februarie, bandana inseamna solidaritate fata de copiii si tinerii care lupta impotriva cancerului! Haideti sa le aratam ca ne pasa si ca suntem alaturi de ei!

Copiii nu ar trebui sa lupte cu cancerul. De fapt, copiii nu ar trebui sa fie bolnavi. Punct. Din pacate, lucrurile nu stau deloc asa. Statisticile sunt mai mult decat deprimante: in Europa, anual 15000 de copii si adolescenti sunt diagnosticati cu cancer. Romania are cea mai ridicata rata de mortalitate in randul copiilor din cauza cancerului, arata statisticile, iar numarul copiilor diagnosticati anual cu cancer la noi este in continua crestere. Au nevoie de noi, de sprijinul nostru, de un gand bun, de o vorba buna… Un zambet si o incurajare fac minuni atunci cand simti ca nu mai poti, chiar daca – sau mai ales daca – vin din partea unui strain.

Zambeste­-le si transmite­-le ca te gandesti la ei si ca­-ti doresti sa gaseasca in ei insisi puterea de a duce lupta mai departe. Si ca nu trebuie sa se simta rau cand isi ascund lipsa parului cu un batic, important e sa se faca bine, parul le va creste inca si mai frumos. Pe 15 februarie este Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului la Copil, haideti sa le aratam ca ne gandim la ei si ca ne pasa!

Te rugam, posteaza o fotografie cu tine purtand o bandana – pe cap, la gat, la mana, nu conteaza! – pe pagina de Facebook a Asociatiei Little People.

Alatura­-te campaniei, o vom face si noi, asa cum am facut-­o si in ultimii ani, urmariti­-ne pe Facebook. Le vom transmite astfel impreuna miilor de copii si adolescenti din Romania care lupta cu cancerul mesajul ca lupta este importanta, nu trebuie sa­-si piarda curajul. Nu conteaza cat de lung ai parul, important e… sa fii bine!

Detalii despre activitatea Asociatiei Little People. Recunoastere internationala

Programele Asociatiei Little People au fost premiate in 2013 atat la nivel national cat si international. „Nu Mi­-e frica!”, programul zilnic de suport psihosocial pentru copiii si tinerii bolnavi de cancer, a castigat Marele Premiu al Fundatiei Erste, fiind ales dintr­-un total de 2000 de aplicatii din 13 tari. De asemenea, programul Fun School „scoala mea in spital” a fost marele castigator in cadrul Galei Societatii Civile dintr­-un total de 220 de proiecte.

Asociatia Little People ofera copiilor si tinerilor afectati de cancer un program complex de sprijin psihosocial care porneste de la diagnosticare si are in vedere urmarirea pe termen lung a pacientilor, dar si a celor care au invins boala. In 2013, Asociatia Little People si­-a extins serviicile in Republica Moldova, a inaugurat o camera de joaca si terapie in cadrul sectiei de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucuresti, si a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfasoara in fiecare dimineata in cele doua institute oncologice din tara.

In afara programelor de renovare, donatiilor de echipament medical si medicamente, Asociatia Little People sprijina in mod activ comunitatea medicala prin organizarea si finantarea conferintelor medicale si proiectelor de cercetare in domeniul psiho­-oncologiei. La inceputul anului 2014, Asociatia a renovat ce­-a de a 4-a camera de joaca si terapie din tara, la Institutul Oncologic Cluj.

Posteaza comentariu

* obligatoriu (nu va fi publicat) * obligatoriu
Postaza comentariu