Tratamentul de canal reprezinta eliminarea nervului din canalele radiculare, urmat de obturarea acestora. Obturatia de canal reprezinta ultima etapa a tratamentului endodontic si consta in sigilarea radacinilor cu materiale speciale, care previn infectiile. Scopul final al tratamentului endodontic consta in mentinerea functionalitatii dintelui.
Corectitudinea unui tratament endodontic depinde doi factori: curatarea eficienta a canalului si sigilarea lui pe toata lungimea

 

La MTC tratamentul de canal se face cu ajutorul celui mai modern aparat, menit sa vina in sprijinul medicului si anume microscopul endodontic. Cu ajutorul acestuia se pot realiza tratamente care acum cativa ani eram imposibil de realizat. Microscopul endodontic ajuta la: identificarea canalelor suplimentare, indepartarea acelor rupte, localizarea si sigilarea perforatiilor radiculare Alaturi de microscop in realizarea tratamentului endodontic, echipa MTC dispune si de alte aparaturi de ultima generatie, cum ar fi Obtura 3 si System B.

 

Cu mai mult de doua decenii de performanta clinica de incredere, Obtura 3 reprezinta instrumentul preferential pentru toate procedurile de umplere a obturatiilor. Avand un design nou si atractiv, Obtura 3 indeparteaza aerurul cald din varful unitatii, introducand aer rece, facand astfel siguranta pacientului o prioritate.
Obtura 3 ofera o platforma electronica total reechipata al carui rol este de a amplifica fiabilitatea si durata sistemului cu gutaperca incalzita.De asemenea, Obtura 3 dispune de caneluri in forma de degete imprimate pe maner, ce ofera un confort optim in timpul opratiunilor, minimizand astfel oboseala mainii.

 

System B vine in completarea lui Obtura 3 si permite adjustarea exacta a setarilor de temperatura, pe care le mentine pe tot parcursul tratamentului endodontic. System B ofera o cantitate precisa de caldura pentru o perioada de timp nedefinita fara a supraincalzi gutaperca. System-ul B are capaciotatea de a modela gutaperca si in acelasi timp de a o condensa.
Durata tratamentului endodontic depinde de starea anterioara a nervului (inflamatie, infectie) dar si de dificultatea interventiei.

 
Programeaza-te acum la o consultatie! Completeaza formularul de contact si vei fi contactat in cel mai scurt timp pentru a stabili o programare.