Implanturi dentare

In cazul in care va confruntati cu lipsa unuia sau a mai multor dinti, implantul dentar este solutia optima. Tratamentul cu implant dentar este sigur, rapid, eficient, cu rezultate previzibile pe termen lung, oferind estetica si functionalitatea unui dinte natural. Oricine se confrunta cu lipsa dintilor este un bun candidat pentru implant dentar, iar o igiena corespunzatoare, respectarea indicatiilor medicului stomatolog si a controalelor periodice elimina orice riscuri.

O echipa experimentata si cea mai moderna tehnologie in domeniu sunt esentiale pentru a avea certitudinea unui tratament reusit cu implant dentar. La Medical Tours Company, va punem la dispozitie intreaga noastra experienta de mai bine de 10 ani, specialisti implantologi romani si francezi, calitatea si certificarile celei mai bune marci de implanturi de pe piata franceza – Biotech, precum si avantajele tehnologiei digitale.

Implant dentar – Intrebari frecvente

Exista inca multe mituri despre implantul dentar, printre care si faptul ca interventia este foarte dureroasa. Adevarul este insa ca aceasta se realizeaza doar sub anestezie. Asadar, interventia in sine nu doare; postoperator poate exista un disconfort usor-moderat, care se poate controla insa cu ajutorul medicamentelor antiinflamatoare prescrise de medic.

In plus, plasarea implantului dentar se poate face cu ghid chirurgical, interventia fiind astfel minim invaziva, prin urmare si disconfortul postoperator mult redus, la fel ca si perioada de recuperare.

Deja tratamentele prin implant dentar se realizeaza de foarte multi ani, cu o rata de succes dovedita in timp.

Materialul din care sunt confectionate implanturile (titan sau zirconiu, in cele mai multe cazuri) este biocompatibil, asa incat organismul il va asimila rapid, urmand ca implantul sa se comporte exact ca radacina unui dinte natural.

Efectuata de medici dentisti cu experienta dovedita, interventia de aplicare a implanturilor dentare este sigura si eficienta.

Implantul dentar poate rezista o viata, cu o singura conditie: ingrijirea adecvata.

Puteti, in plus, prelungi durata medie de viata a unui implant prin cateva alegeri simple:

  • un medic experimentat
  • respectarea controalelor dentare periodice
  • renuntarea la obiceiuri vicioase precum fumatul.

In general, orice pacient este un bun candidat pentru implant dentar, insa exista cazuri in care starea de sanatate a pacientului implica anumite riscuri. Astfel, pacientii care sufera de diabet zaharat, osteoporoza, au probleme de coagulare a sangelui sau anumite boli cronice trebuie sa informeze medicul dentist despre afectiunea de care sufera si sa demonstreze prin analize ca aceasta este tinuta prin control.

Cea mai frecventa cauza de pierdere a implantului dentar este periimplantita (infectia care se produce in jurul implantului, cuprinzand gingia si osul). Aceasta se poate produce atat din cauza bacteriilor care colonizeaza implantul dupa aplicare, cat si din cauza igienei defectuoase a zonei. Medicul va prescrie un antibiotic postoperator, pentru a preveni infectarea zonei, insa partea de igiena tine de pacient.

Exista, apoi, riscuri care tin de lipsa de experienta a medicului (riscul de a perfora sinusurile sau de a leza nervul mandibular).

Igiena defectuoasa, obiceiuri precum fumatul si bruxismul, nerespectarea indicatiilor medicului dupa efectuarea interventiei sunt tot atatia factori de risc atat pentru integrarea corespunzatoare a implantului, cat si ulterior, pentru durata de viata a implanturilor.

Tehnologia moderna face acum posibil ca pacientul sa beneficieze de o dantura fixa in 24 de ore (implant dentar cu incarcare imediata). Aceasta inseamna ca atat partea chirurgicala, cat si cea de protetica provizorie se realizeaza in aceeasi sedinta, urmand ca dupa integrarea implanturilor sa fie aplicata protetica definitiva.

Implanturile cu incarcare imediata sunt o solutie foarte buna pentru cazurile in care este nevoie rapid de estetica sau pentru pacientii care locuiesc in strainatate si nu pot parcurge etapele unui tratament clasic cu implant dentar.

Afla mai multe detalii!

Suna acum!

0771 160170
0730 030400
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?