Impreuna luptam impotriva covid-19

 1. Uncategorized
 2. Impreuna luptam impotriva covid-19

Conduita preventiva la dentist

Dupa 2 luni de cand ne-a fost suspendata activitatea ca urmare a pandemiei de Covid-19, iata ca a venit in sfarsit momentul in care va putem anunta redeschiderea clinicilor Medical Tours Company!

Asadar, din 19 mai, clinicile noastre functioneaza dupa program normal (8.00 – 20.00) si efectueaza toate tratamentele dentare de care aveti nevoie.

In tot acest timp, am lucrat la implementarea noilor conduite de lucru si  protocoale impuse de lupta impotriva COVID-19. Ne-am dorit sa ne reincepem activitatea in conditii de maxima siguranta si protectie atat pentru pacientii nostri, cat si pentru personalul clinicii.

Au fost multe de facut si de implementat in aceasta perioada, urmand indicatiile autoritatilor , insa ne-am unit eforturile si am reusit sa finalizam acest proces complex, cu multumirea ca am facut tot ce tine de noi pentru a asigura tratamente dentare de calitate in conditii de siguranta maxima.

Pe langa siguranta dvs. si a membrilor echipei noastre, ne-am asigurat prin aceste masuri ca limitam riscul de raspandire a Covid-19, dar si ca nu expunem pe nimeni unor riscuri suplimentare, cu atat mai putin pe cei mai vulnerabili dintre noi.

Iata care sunt recomandarile noastre INAINTE de a ajunge in clinica:
 • Programarea se face doar telefonic; veti raspunde la un set de intrebari (triaj epidemiologic) menite sa determine riscul de infectare cu Covid-19.
 • In cazul in care nu sunteti suspect de a fi infectat cu Covid-19, se va stabili data programarii pentru tratamentul de care aveti nevoie. In caz contrar, se va amana tratamentul (se poate face un nou triaj telephonic la 2-3 zile dupa acest moment).
 • Trebuie sa stiti ca programarile se fac in asa fel incat pacientii sa nu se intalneasca intre ei in sala de asteptare si pentru a evita aglomerarea acesteia. Este important, astfel, sa veniti la ora stabilita, nici mai devreme, nici mai tarziu.
 • Se vor aloca 30 de minute intre pacienti pentru a se realiza dezinfectia, aerisirea si pregatirea cabinetului pentru urmatorul pacient.
 • Va rugam sa nu veniti insotiti, cu exceptia cazurilor in care trebuie sa insotiti un minor sau o persoana cu nevoi speciale.
 • Este obligatoriu sa purtati o masca de protectie.

La ce sa va asteptati la venirea in clinica

 • Vi se va lua temperatura, la fel si insotitorului (daca este cazul);
 • La intrarea in clinica, va trebui sa parcurgeti un traseu de decontaminare si sa respectati toate toate protocoalele pe care vi le va explica reprezentantul clinicii (dezinfectie, dus de biocid si echipare pentru intrarea in receptia clinicii si in sala de tratament);
 • Veti completa si semna chestionarul pentru triajul epidemiologic, o declaratie pe propria raspundere, precum si consimtamantul pentru tratamentul pe care urmeaza sa-l efectuati;
 • In tot acest timp, trebuie sa purtati masca de protectie cu care ati intrat in clinica. Odata completate formularele, veti fi invitat in sala de tratament, unde va puteti lasa obiectele personale si masca intr-o cutie pe care vi-o punem la dispozitie special in acest sens. Vi le veti recupera la terminarea tratamentului, cand va veti dezechipa si va puteti dezinfecta din nou cu materialele pe care vi le punem la dispozitie in receptia clinicii. Este necesar sa va puneti din nou masca de protectie inainte.

Masuri de protectie in clinica

 • in timpul special alocat intre pacienti (30 minute), dezinfectam si aerisim cabinetele (sterilizare scaun, instrumentar, suprafete de contact, podele etc.)
 • se folosesc lampi UV pentru sterilizarea aerului
 • dezinfectam cu substantele omologate de Ministerul Sanatatii suprafetele de contact si podelele din receptie, sala de asteptare si spatiile comune; aerisim regulat.

Impreuna luptam impotriva covid-19

 

Si nu uitati, fiecare dintre noi este responsabil de modul in care va evolua aceasta pandemie. Tineti cont de recomandarile generale pentru a va proteja corect si pentru a evita sa-i expuneti acestui risc pe ceilalti:

 • evitati zonele aglomerate si, pe cat posibil, limitati contactul direct cu alte persoane
 • evitati atingerea suprafetelor care sunt atinse frecvent si de alte persoane (balustrade, manere, clante, butoane de lift etc.)
 • pastrati distanta recomandata de minim 1,5m fata de persoanele din jur
 • optati, pe cat posibil, pentru plata cu cardul
 • respectati cu strictete masurile de igiena personala recomandate de autoritati: spalati-va des pe maini cu apa si sapun; nu va atingeti nasul, ochii, gura cu mainile neigienizate; daca stranutati sau tusiti, folositi un servetel de unica folosinta pe care il aruncati imediat la gunoi; dezinfectati frecvent cu solutii pe baza de clor ori alcool suprafetele cu care intrati in contact acasa; aerisiti des; nu luati medicamente antitermice sau antivirale decat la recomandarea medicului; purtati masca de protectie.

Stim ca toate aceste masuri sunt complexe si neobisnuite, insa au drept scop protectia noastra, de aceea va rugam sa ne fiti alaturi prin respectarea lor. Doar asa ne asiguram ca in curand vom lasa in urma aceasta perioada complicate si nesigura.

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?