Bolile parondontole pot fi impiedicate sa avanseze printr-o igienizare corecta a cavitatii bucale, dar si urmand recomandarile medicului din echipa Medical Tour care se ocupa de probleme dumneavoastra. Periajul regulat, folosirea atei dentare si vizitele periodice pentru detartraj si periaj profesional sunt doar cateva din mijloacele ce pot evita dezvoltarea bolii parodontale.

 

Tipurile de boli parodontale

Bolile parodontale pot si de trei feluri, in functie de gravitatea dezvoltarii:

Gingivita sau inflamatia gingilor este cauzata de placa bacteriana care irita gingiile. Primul semn al gingivitei este reprezentat prin sangerarea gingiei la periaj, insotita de o culoare modificata a gingiilor (rosie spre violet) si de o respiratie urat mirositoare. In aceasta faza boala este inca reversibila.

Parodontita este provocata de actiunea nefasta a placii dentare si a tartrului, care contin numerosi germeni, asupra tesuturilor de sustinere a dintelui. Se manifesta prin inrosirea gingiei, care sangereaza la cel mai mic contact.

Parodontita avansata atunci cand boala continua sa avanseze, distrugand mai mult os si ligament parodontal. In aceasta faza, dintii pot deveni mobili, cateodata ajungandu-se chiar la extragere.

 

Combaterea bolii parodontale

Pentru a veni in intampinarea pacientilor si a combate orice forma a bolii parodontale, clinica dentara Medical Tours Company dispune de cel mai performante instrumente, special create pentru astfel de boli : chiuretele Gracey. Chiureta parodontala este un instrument dentar folosit in primul rand in cadrul tratarii bolilor parodontale si profilactice ale dintilor. Capetele de lucru pot lua o varietate de forme si dimensiuni, dar mereu sunt rotunjite la extremitati pentru a face operatiunea de curatare subgingivala mai putin traumtizanta pentru gingii. De asemenea, prezinta un capat ascutit pentru accesarea tartrului subgingival in spatii inguste si stranse, facand astfel chiureta cea mai buna alegere pentru tratarea zonelor subgingivale de acumulari de tartru.

 

O chiureta Gracey are o margine inferioara de taiere, si o margine superioara, care nu taie. Pentru ca doar o singura parte a fiecarei lame are proprietatea de a taia, chiuretele Gracey se folosesc in functie de zona de utilizare, un instrument posterior folosit la curatarea suprafetelor mesiale ale dintilor nu ar putea fi folosit la suprafetele distale si vice versa.

 
Programeaza-te acum la o consultatie! Completeaza formularul de contact si vei fi contactat in cel mai scurt timp pentru a stabili o programare.