Sinus liftul si corectarea problemelor

  1. Chirurgie orala
  2. Sinus liftul si corectarea problemelor

Sinus lift

In acest articol vom vorbi pe scurt si la obiect despre sinus lift. Cantitatea si calitatea masei osoase din zona unde va fi inserat implantul dentar sunt esentiale pentru integrarea cu succes a acestuia. Maxilarul superior este, de regula, zona cea mai dificila din acest punct de vedere, tinand cont de cantitatea insuficienta de os, calitatea acestuia si apropierea de sinus. In cazul in care ati avut pierderi osoase in aceasta zona din cauza problemelor parodontale sau a edentatiei, este posibil sa nu aveti os suficient pentru a pune implanturi.

Sinus liftul poate ajuta la corectarea acestei probleme prin inaltarea podelei sinusului si prin stimularea cresterii masei osoase in vederea inserarii implanturilor dentare. Numeroase tehnici pot fi folosite pentru inaltarea sinusului si pentru formarea de os nou. Una dintre cele mai cunoscute este incizia care permite expunerea osului si crearea unei “ferestre” in os. Aceasta “fereastra” este impinsa in sinus, devenind noua podea a acestuia. In spatiul creat se insereaza material de aditie osoasa. Medicul dentist va poate prezenta optiunile in ceea ce priveste materialele de aditie osoasa, care pot ajuta la regenerarea masei osoase si a membranei.

La final, incizia este suturata si se asteapta vindecarea si integrarea osului. In functie de nevoile fiecaruia, se poate astepta intre 4 si 12 luni pana ca implanturile sa poata fi plasate. Dupa inserarea implanturilor, este nevoie de inca o perioada de asteptare pentru cicatrizare si integrare. In unele situatii, implantul poate fi inserat in acelasi timp cu realizarea sinus liftului. Este demonstrat clinic faptul ca rata de succes a implanturilor creste datorita realizarii sinus liftului. Majoritatea pacientilor resimt un disconfort redus in timpul interventiei.

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?