Diferentele pe care trebuie sa le cunoasteti

Aparatul dentar Clear Aligner este invizibil si foarte eficient. La fel ca si in cazul aparatelor dentare traditionale, dintii sunt aliniati prin aplicarea unei forte constante si controlate, diferenta fiind insa lipsa bracketilor si a sarmelor, precum si faptul ca sunt invizibile.

De ce este atat de important aliniamentul dintilor?

A avea dintii drepti este important nu doar din punct de vedere estetic, ci este o necesitate medicala. Indreptarea dintilor poate elimina probleme ca: muscatura incorecta, dificultatile de masticatie si de vorbire, maxilarele aliniate necorespunzator, afectiunile gingivale  si uzura mai mare a smaltului. Dintii drepti sunt, de asemenea, mai usor de curatat, intrucat alimentele nu raman blocate in spatiile interdentare, cauzand carii  si alte probleme, cum ar fi respiratia urat mirositoare, dar si posibila pierdere a dintilor.

Cum actioneaza aparatele dentare traditionale

Aparatele dentare au evoluat foarte mult, asa incat astazi ne putem bucura de un confort sporit, fizic (sunt mai mici si mai confortabile) si psihic (chiar si cele metalice sunt mult mai putin vizibile decat in trecut). Aparatele dentare sunt compuse din: bracketi, care sunt atasati pe fiecare dinte; ligatura, care ataseaza bracketul pe dinte, si arc, un fir de metal ingust ce se intinde de la un bracket la altul, cu rolul de a determina dintii sa se miste putin cate putin, pana cand sunt corect aliniati.

Cum actioneaza aparatul dentar Clear Aligner

Aparatele dentare invizibile au fost create pentru le a oferi o alternativa la aspectul inestetic al aparatelor metalice. Prin aceasta metoda revolutionara dintii sunt indreptati fara bracketi sau sarme, aparatul fiind practic invizibil – de unde si numele sau.

In cazul acestui aparat dentar se utilizeaza o tehnologie computerizata 3D, pentru a genera o imagine a dintilor perfect aliniati pe baza amprentelor luate de medicul ortodont. (Mai mult decat atat, vei putea vedea inca de la inceput cum vor arata dintii tai la finalul tratamentului.) Sunt apoi create in laborator alignerele personalizate, pentru a deplasa usor dintii strambi pana ajung la alinierea perfecta. Un set de alignere este purtat timp de aproximativ doua saptamani, dupa care este inlocuit cu un alt set, care continua sa deplaseze dintii. Tratamentul continua in acest fel pana cand toti dintii sunt aliniati in mod corect si corespunzator.

Durata tratamentului depinde de modul in care dintii sunt aliniati si, de asemenea, de numarul dintilor aliniati in mod gresit, de la cateva luni pana la un an sau chiar mai mult.

Clear Aligner versus aparatele dentare traditionale

Eficienta aparatului Clear Aligner este dovedita, insa doar medicul ortodont este cel care va putea spune daca acest tip de aparat va functiona si in cazul dvs. Exista insa cateva motive pentru care Clear Aligner este din ce in ce mai cautat :

  • in primul rand, este invizibil – alignerele sunt transparente si nimeni nu-si va da seama ca urmezi un tratament ortodontic ;
  • te poti bucura de orice aliment. Aparatele traditionale implica provocarea de a scoate toate resturile alimentare care raman prinse intre ligaturi si bracketi. Alignerele insa pot fi scoase, astfel incat sa va puteti peria bine dintii si folosi ata dentara ;
  • alignerele sunt foarte confortabile, fiind realizate din plastic, care este neted si comod de purtat, spre deosebire de metalul rigid, care poate irita obrajii si gingiile ;
  • se curata usor, cu pasta si o periuta de dinti ;
  • iti ofera avantajul unic de a vedea cum vor arata dintii la finalul tratamentului.

Foarte important de stiut este ca tratamentul ortodontic depinde foarte mult de relatia pe care o aveti cu medicul ortodont, de modul in care respectati indicatiile acestuia. Si nu uitati sa va programati la o igienizare si o fluorizare o data la 3 luni, pentru preventia afectiunilor dentare!

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?