In 2019, caria dentara ramane cea mai des intalnita afectiune la nivel mondial. In Romania, nivelul sanatatii orale este unul scazut la toate varstele, insa o solutie exista: educatia permanenta, promovarea sanatatii orale si a preventiei. In ceea ce ne priveste, preventia afectiunilor dentare a fost mereu una dintre principalele noastre preocupari, constienti fiind ca doar astfel se pot schimba lucrurile pe termen lung. Nu exista nimic mai simplu si mai putin costisitor decat preventia. Daca ati inteles asta, puteti fi siguri ca viata vi se va schimba in bine. Din pacate insa, chiar daca suntem foarte constienti ca e mai usor sa previi decat sa tratezi, multi dintre noi amana tratamentele din cauza fricii de dentist, care-i face sa ajunga la stomatologie doar atunci cand au dureri insuportabile. Mergeti de doua ori pe an la controlul periodic si la o igienizare dentara profesionala, e cea mai buna cale de a va mentine zambetul curat si stralucitor si de a interveni in timp util in cazul in care s-a schimbat ceva de la ultima vizita.

Pe langa controale, igienizari profesionale si radiografii de control realizate periodic, trebuie sa stiti ca preventia dentara incepe cu dvs. Deprinderea inca din copilarie a unor obiceiuri dentare sanatoase inseamna mai putine carii, precum si un risc redus de boala parodontala. Iata care sunt principiile de baza in cazul preventiei dentare:

periaj dentar de doua ori pe zi, urmand tehnica recomandata de medicul dentist si folosind produsele indicate de acesta

folosirea atei dentare zilnic

folosirea apei de gura

evitarea alimentelor acide, care pot cauza eroziuni dentare, precum si a celor foarte dure, in care va puteti sparge sau fractura dintii

nu fumati

folositi gutiere de protectie in cazul in care faceti sporturi in care va puteti rani

in cazul in care suferiti de bruxism, folositi o gutiera speciala pentru a preveni retractia gingivala

Beneficiile preventiei dentare

scade riscul de carii dentare, afectiuni gingivale si alte afectiuni dentare grave
identificarea la timp a problemelor dentare inseamna tratamente mai putin complexe, dar si costuri mai mici
reduce riscul dezvoltarii unor afectiuni dentare legate de anumite afectiuni cronice (diabet, osteoporoza, tulburari de alimentatie etc.)

Preventia dentara este strans legata de sanatatea intregului organism, respectati indicatiile medicului si programati chiar acum urmatoarea vizita de control la stomatolog

Sharing is caring!

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?