Primul contact al pacientului cu medicul dentist, consultatia, este si prima etapa a tratamentelor stomatologice. Motivul este simplu: pe baza informatiilor acumulate in urma consultatiei, medicul poate pune un diagnostic si stabili planul de tratament adecvat.

Consultatia are 3 etape:

Informatii despre pacient (anamenza)

Date personale, informatii despre afectiuni generale, antecedente stomatologice

Oglinda dentara

Examinarea cavitatii orale si a dintilor pacientului

Examinari complementare recomandate de medicul dentist in urma consultatiei

Pentru detalii ce nu pot fi observate cu ochiul liber (radiografii dentare, computer tomograf etc.)

Iata cum decurge consultatia la Medical Tours Company

Anamneza

Pacientul completeaza o fisa cu cele mai relevante informatii despre afectiunile cu care s-a confruntat, inclusiv stomatologice, tratamentele pe care le urmeaza, eventuale alergii etc.

Protocol foto

Cuprinde imagini extraorale si intraorale. Pe baza informatiilor pe care le ofera acestea, medicul dentist poate realiza un plan de tratament adecvat.

Oglinda dentara

Medicul practician inspecteaza fiecare dinte al pacientului si alcatuieste o fisa cu toate informatiile despre dintii acestuia.Chiar daca problema indicata de pacient se afla intr-o singura zona, aparatul dento-maxilar trebuie privit ca un tot unitar si trebuie inspectat in ansamblu. In plus, chiar daca pacientul se prezinta la medic cu anumite probleme, in urma consultatiei pot fi descoperite si alte afectiuni pe care pacientul nu le constientizeaza inca.

Medicul examineaza tot acum si ocluzia (muscatura), modul cum este realizata igiena orala, mobilitatea dintilor, tesuturile moi.

Radiografii retroalveolare

Sugestive pentru cariile interdentare, care uneori nu pot fi observate cu ochiul liber, dar si pentru vizualizarea radacinii dintilor.

Radiografie panoramica

Pentru vizualizarea dentitiei in ansamblu, a osului maxilar si mandibular, a articulatiilor temporo-mandibulare si a sinusurilor maxilare. Ofera o vedere de ansamblu a cazului.

Prezentarea planului de tratament

Pacientul primeste informatii despre diagnostic, plan de tratament, solutii posibile, cum se va desfasura tratamentul, durata si costurile acestuia. Aceasta etapa este extrem de importanta pentru un tratament reusit, pentru ca acum ne putem asigura ca pacientul intelege si este de acord cu solutiile propuse.

Programeaza-te acum!

0771 160170
0730 030400

Sharing is caring!

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?