In era in care toti suntem in cautarea unor solutii rapide, eficiente si accesibile, tehnologiile digitale pot face diferenta, iar stomatologia nu face exceptie. Beneficiile la nivelul sanatatii orale, dar si generale sunt incontestabile.

Tehnologii digitale disponibile la Medical Tours Company

Scanare/amprentare digitala

Scannerul digital intraoral reduce timpul de diagnostic si amprentare, procedura fiind simplificata, rapida, silentioasa si precisa, iar experienta pacientului mai putin invaziva. Scannerul transmite automat si nuanta dintilor pacientului, se pot evidentia anumite zone pentru laboratorul de tehnica dentara, asa incat rezultatul final este natural, estetic si functional.

CAD-CAM

Tehnologia CAD-CAM a schimbat si simplificat radical tehnica dentara prin beneficiile pe care le ofera: precizie, siguranta, timp redus in realizarea lucrarilor protetice, calitatea si estetica acestora. Pornind de la imaginile obtinute prin scanare digitala intraorala, se realizeaza un design computerizat al restaurarii dentare care ajunge la softul de frezare, acesta realizand modelele cu precizie maxima, rapid, din cele mai calitative materiale.

CT scanner

Computerul tomograf este indispensabil pentru un diagnostic corect. In implantologie, ofera informatii esentiale despre starea osului si a tesuturilor moi, despre leziunile inflamatorii, potentialele riscuri etc. Imaginile pe care le surprinde sunt superioare calitativ radiografiilor dentare, asa incat planul de tratament este precis si complet.

Radiologie digitala

Radiografiile digitale permit o mai buna vizualizare a detaliilor, in vederea unui diagnostic corect si complet. Doar cu ajutorul lor se pot observa afectiuni in stadiu incipient, aspecte ca vechimea sau gravitatea unor carii ori modul in care au fost realizate anumite tratamente. Avantajele radiologiei digitale sunt calitatea superioara a imaginii, nivelul redus de radiatii, procesarea rapida a informatiilor.

Lupele dentare

Sunt dispozitive optice, care maresc imaginea si ofera un acces vizual mai bun. Folosirea lor ofera acuratete, vizibilitate mai buna, rapiditate, eficienta si siguranta si fac posibil un tratament dentar de exceptie.

Microscopul dentar

Cu ajutorul microscopului dentar, medicul realizeaza tratamente mai precise, cu rata mai mare de succes si estetica ridicata. Preferat in tratamentele endodontice, pentru salvarea dintilor care altfel ar fi extrasi, microscopul dentar poate fi folosit insa in toate ramurile stomatologiei, datorita avantajelor oferite (diagnostic precis, interventie mai simpla, timp redus de refacere, rezultat sigur pe termen lung).

Digital printing

Lucrarile dentare digitale printate 3D sunt o etapa importanta a procesului de simplificare a laboratorului de tehnica dentara. Parte din sistemul digital stomatologic, alaturi de scannerul intraoral si software-ul CAD-CAM, folosirea imprimantei 3D asigura calitate ridicata la costuri mai mici si inlatura eroarea umana.

DSD

Digital Smile Design (simularea digitala a viitorului tau zambet) este procedeul prin care poti vizualiza si lua parte activ la transformarea zambetului tau inainte de a incepe orice tratament dentar.

Chirurgie Piezo

Aceasta varianta moderna de chirugie foloseste ultrasunete pentru interventii cat mai atraumatice si mai precise. Interventia este minim invaziva, controlata, tesutul gingival ramane integru si neafectat, pacientul prezinta dureri mai mici, iar regenerarea osoasa si vindecarea sunt rapide.

Studio foto

Fotografia este unul dintre instrumentele cele mai utile in practica stomatologica, atat pentru comunicarea cu laboratorul de tehnica dentara si cu pacientii, cat si pentru analiza cazurilor. Echipamentele adecvate si personalul specializat sunt conditii esentiale pentru imagini de calitate, pe care le veti regasi in studioul nostru foto profesional complet.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?