Performantele stomatologiei restaurative si cosmetice se bazeaza in mare parte pe vizibilitatea extinsa oferita de instrumentele de magnificare. Detaliile oferite de microscopul dentar ii ajuta pe specialisti sa realizeze atat tratamente de canal si restaurari dentare exceptionale, cat si alte proceduri complexe. Microscopul este de mare ajutor, spre exemplu, in pregatirea dintilor pentru aplicarea fatetelor dentare sau a onlay-urilor din ceramica, dar si in identificarea rapida a cariilor si a fracturilor dentare de dimensiuni extrem de mici, precum si tratarea acestora inainte de a pune probleme serioase.

Cum functioneaza

Marirea si iluminarea imaginii ofera posibilitatea de a observa detalii greu sau deloc vizibile cu ochiul liber. Calitatea deosebita a imaginii se datoreaza faptului ca sursa de lumina este orientata pe aceeasi directie pe care priveste medicul, astfel neformandu-se umbre, cat si redarii cu fidelitate a culorilor. Microscopul este esential in endodontie (tratamente de canal) si, in general, in tratamentele stomatologice pentru care vizualizarea celor mai mici detalii este extrem de importanta.

4 beneficii esentiale ale microscopului dentar in stomatologie

1. Microscopul dentar ofera imagini marite de pana la 20 de ori fata de ce poate surprinde in mod obisnuit ochiul uman. Astfel, tratamentele sunt mai precise, mai conservatoare cu structura dentara si mai putin agresive cu dintii sau restaurarile adiacente, precum si cu tesuturile moi din jur. Nu in ultimul rand, vizibilitatea oferita de microscopul dentar il recomanda pentru toate aspectele stomatologiei, de la stabilirea diagnosticului pana la restaurarile finale.

2. Folosirea microscopului a crescut atat calitatea tratamentelor, cat si rata succesului in recuperarea dintilor naturali, care altfel ar fi fost extrasi.
3. Documentarea cazului si o comunicare imbunatatita cu pacientul.  Conectat la un monitor, microscopul ofera posibilitatea de a inregistra toate detaliile cazului, care pot fi astfel explicate pacientului, dar si discutate cu alti specialisti pentru identificarea celor mai bune optiuni de tratament.
4. In comparatie cu tratamentele realizate in mod clasic, folosirea microscopului dentar se traduce prin: tratarea cu mai multa precizie, in conditii de vizualizare mai buna, diagnosticare rapida si corecta, rezultate de o calitate incomparabila realizate in timp mai scurt.

 Importanta microscopului in preventia afectiunilor dentare

Prin localizarea si tratarea chiar si a celor mai mici semne de carii sau alte afectiuni dentare, tratamentele sunt mai eficiente, riscul de a dezvolta probleme dentare mari si costisitoare fiind astfel mult redus. Chiar si in cazul tratamentelor de stomatologie generala, microscopul poate oferi informatiile necesare pentru imbunatatirea metodelor de tratament. Microscopul dentar este, astfel, un instrument indispensabil pentru garantarea succesului tratamentelor dentare pe termen lung.

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?