Stomatologia in era digitala

In era in care toti suntem in cautarea unor solutii rapide, eficiente si accesibile, tehnologiile digitale pot face diferenta, iar stomatologia nu face exceptie. Beneficiile la nivelul sanatatii orale, dar si generale sunt incontestabile, dupa cum veti putea vedea in continuare.

La 9 ani de MTC, toate acestea sunt cadoul nostru pentru voi, in semn de recunostinta pentru prietenia si fidelitatea voastra!

TOMOGRAFIA COMPUTERIZATA CU FASCICUL CONIC (CBCT) – tehnologie digitala de ultima ora, un instrument esential in planificarea tratamentului si monitorizarea post-operatorie, cu beneficii majore:

– diagnostic multidisciplinar rapid (implantologie, endodontie, ortodontie, parodontologie etc.)
– precizie maxima (imagini tridimensionale complete)
– doza minima de radiatii
– ofera informatii despre volumul osos necesar implantului
– arata leziunile inflamatorii de la nivelul radacinii dintilor.

CLONA DENTARA – in premiera in tara, la MTC este acum disponibil acest serviciu care ofera oricarui pacient posibilitatea de a-si pastra pentru totdeauna forma dintilor. In cazul accidentelor, are avantajul ca se poate reconstitui exact forma dintilor afectati ajutandu-ne de informatiile oferite de clona. Clona dentara poate fi insa o solutie si pentru persoanele care nu au fost niciodata multumite de forma dintilor lor – se pot `clona` alte forme, in functie de preferinte.

DIGITAL SMILE DESIGN este un concept inovator in planificarea si previzualizarea tratamentelor dentare efectuare in scop estetic. Mai simplu spus, procedeul ofera posibilitatea de a vizualiza rezultatul inca inainte de inceperea tratamentelor dentare. Designul se realizeaza digital, dupa care este transpus in ceara si ulterior intr-un mock-up motivational care va fi asezat peste dintii pacientului si il va ajuta sa-si dea seama cum va arata zambetul sau chiar inainte sa inceapa orice tratament. Simularea mai multor optiuni va poate ajuta sa va decideti la varianta care va avantajeaza cel mai mult, mai ales ca acest procedeu tine cont de trasaturile fetei si de modul in care zambetul trebuie sa se armonizeze cu acestea. Comunicarea cu medicul este esentiala, pentru a fi siguri ca zambetul final include asteptarile voastre!

IMPLANTURI DENTARE GHIDATE DIGITAL – cu ajutorul CBCT-ului (tomografie computerizata 3D) si al unui soft de prelucrare digitala, se realizeaza si se printeaza 3D un ghid chirurgical care ii ofera specialistului implantolog posibilitatea de a insera implanturile cu o precizie si o siguranta care nu erau posibile pana acum. Interventia este mai simpla, vindecarea mai rapida, confortul pacientului – mai mare.

3D PRINTING – printarea 3D a ghidurilor chirurgicale, a modelelor de studiu si a Digital Smile Design-ului simplifica mult lucrurile, in sensul ca anatomia osoasa e mai bine inteleasa, amprentarea digitala scade gradul de disconfort al pacientului, interventiile sunt mai precise si mai rapide, iar comunicarea medic-pacient este mult imbunatatita.

CHIRURGIA PIEZO este o varianta chirurgicala moderna, care foloseste ultrasunete pentru interventii cat mai atraumatice si mai precise. Interventia este minim invaziva, tesutul gingival ramane integru si neafectat, pacientul prezinta dureri mai mici, iar regenerarea osoasa si vindecarea sunt rapide.

MAGNIFICATIA IN STOMATOLOGIE: lupele de magnificatie si microscopul dentar

Lupele dentare sunt dispozitive optice, care maresc imaginea si ofera un acces vizual mai bun. Folosirea lor ofera acuratete, vizibilitate mai buna, rapiditate, eficienta si siguranta si fac posibil un tratament dentar de exceptie.

Microscopul dentar poate fi folosit in toate procedurile stomatologice, dar cel mai adesea este utilizat in endodontie, unde a crescut mult rata de succes a tratamentelor de canal. Cu ajutorul sau pot fi tratati dinti care altfel ar fi condamnati extractiei.

SCANNERUL INTRAORAL elimina inconvenientele amprentarii clasice. Imaginile din cavitatea orala inregistrate de scanner sunt transmise catre un computer, unde sunt transformate in amprenta digitala. Metoda nu este invaziva, este practica, simpla si precisa, timpul de lucru este mult redus, la fel si disconfortul pacientului.

STUDIO FOTO PROFESIONAL COMPLET

Fotografia dentara este o parte importanta a actului medical, iar echipamentele adecvate si cunostintele personalului care le realizeaza sunt conditii esentiale pentru imagini de calitate. Fotografia este unul dintre instrumentele cele mai utile in practica stomatologica, atat pentru comunicarea cu laboratorul de tehnica dentara si cu pacientii, cat si pentru analiza cazurilor.

Tehnologia chiar ii ajuta pe oameni sa obtina rezultate rapid si, per total, sa fie mai sanatosi si mai fericiti. Ganditi-va doar ce diferente exista intre modul in care sunt realizate tratamentele acum si cel in care se efectuau in urma cu 10 ani, spre exemplu, nemaivorbind despre durata acestora. Iar vestea si mai buna este ca tehnologia continua sa evolueze, ceea ce inseamna ca tot mai multa lume se va bucura de o sanatate dentara excelenta pe intreg parcursul vietii.

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?