Albirea dintilor – acasa sau la stomatolog?

  1. Educatie
  2. Albirea dintilor – acasa sau la stomatolog?

Un zambet de un alb stralucitor ne poate fi de folos in multe situatii, dar nu toti ne putem lauda cu el. Exista acum solutii si pentru dintii mai închisi la culoare sau colorati in urma consumului de ceai, cafea, nicotina sau anumite alimente: albirea dintilor.

Acasa sau la stomatolog?

Daca este realizat intr-un cabinet stomatologic, procedeul are rezultate deosebit de bune si imediate, pe langa faptul ca dureaza foarte putin (cel mult o ora). Sunt insa disponibile pe piata numeroase produse care promit rezultate cel putin la fel de bune si la preturi mai mici ca o albire profesionala. Albirea dintilor acasa are insa si dezavantaje. Unul dintre acestea este durata indelungata a procedeului, acest tip de albire functionand treptat. Iar daca nu sunt folosite conform instructiunilor, produsele pentru albirea dintilor acasa pot avea efecte negative asupra dintilor (fiind disponibile in orice moment, unele persoane pot fi tentate sa le foloseasca excesiv). O varianta mai eficienta sunt kiturile de albire pe care le puteti achizitiona din cabinetele stomatologice, cu efecte mai rapide si mai eficiente decat cele disponibile fara prescriptie medicala deoarece contin un peroxid mai puternic.Albirea dintilor acasa

Sensibilitatea dentara post albire

Albirea dintilor poate avea si efecte adverse, sensibilitatea dentara fiind unul dintre cele mai  des intalnite. Fisurile dentare, retractiile gingivale sau obturatiile defectuoase de care poate ca nici nu avem cunostinta constituie un risc de sensibilitate crescuta. Gelurile de albire pe baza de peroxizi au dezavantajul iritarii gingiilor in momentul contactului cu gutierele de albire – acest inconvenient dispare insa in momentul intreruperii tratamentului sau la reducerea concentratiei de peroxid. Pentru a reduce sensibilitatea, se recomanda folosirea unei paste pentru dinti sensibili cu cateva saptamani inainte de realizarea procedeului.

Ce alegem?

De la inceput trebuie sa stim ca albirea dintilor nu e recomandata pentru toata lumea. Daca aveti plombe sau coroane dentare, e bine de stiut ca albirea nu actioneaza asupra acestora, iar pentru dintii cu niveluri diferite de decolorare, albirea nu are rezultate uniforme.

In plus, inainte de albire se impune un detartraj profesional la cabinetul stomatologic, astfel fiind indepartate toate petele provocate de cafea, ceai, nicotina sau anumite alimente. Stomatologul este singurul care va poate spune daca in cazul dvs. se recomanda albirea.

Programeaza-te ACUM la o CONSULTATIE!

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?