Acasa sau la stomatolog, albirea dintilor este procedeul care te poate ajuta sa intri in posesia zambetului mai alb si mai stralucitor intr-un timp foarte scurt. Procedura minim invaziva, comuna, dar foarte importanta, se adreseaza acelora dintre noi care-si doresc sa redea culoarea alba si stralucirea dintilor afectati de decolorari sau pete.

Tipuri de albire dentara

Albirea profesionala realizata in cabinetul stomatologic

Mai rapida si mult mai eficienta decat cea realizata acasa. Nu te teme de efecte secundare atata timp cat alegi sa o faci in cunostinta de cauza, tinand cont de parerea  specialistului care se ocupa de zambetul tau. Cu siguranta nu-ti va recomanda ceva ce nu ti-ar face bine. Iar albirea dentara realizata in mod controlat in cabinetul stomatologic este sigura. Tot medicul stomatolog te poate informa despre alte proceduri de estetica dentara care ar putea functiona in cazul dvs.

Albire dentara acasa

Sunt disponibile pe piata numeroase produse care promit rezultate cel putin la fel de bune si la preturi mai mici ca o albire profesionala. Albirea dintilor acasa are insa si dezavantaje. Unul dintre acestea este durata indelungata a procedeului, acest tip de albire functionand treptat. Iar daca nu sunt folosite conform instructiunilor, produsele pentru albirea dintilor acasa pot avea efecte negative asupra dintilor (fiind disponibile in orice moment, unele persoane pot fi tentate sa le foloseasca excesiv). O varianta mai eficienta sunt kiturile de albire din cabinetele stomatologice, cu efecte mai rapide si mai vizibile decat cele disponibile fara prescriptie medicala deoarece contin un peroxid mai puternic.

Iata la ce ar trebui sa te astepti daca te-ai programat la o albire dentara profesionala:

In primul rand, sa stii ca nu functioneaza decat pe dintii naturali. Asa ca, daca ai coroane, plombe mari sau alte lucrari de acest tip, acolo albirea nu va avea efect.

Iarasi foarte important, medicul iti va spune daca e necesar un detartraj in prealabil, pentru a elimina astfel petele si depunerile provocate de alimentatie.

Procedeul propriu-zis consta in aplicarea unui gel cu peroxid de hidrogen pe suprafata dintilor (dupa ce obrajii si gingiile au fost protejate printr-un departator cu protectie pentru buze si o bariera gingivala), substanta care se activeaza numai lumina lampii.

Procedura dureaza 45-60 minute, timp in care medicul va verifica si improspata gelul aplicat pe dinti, daca este nevoie.

La final, gelul va fi indepartat de pe dinti si vei putea admira efectele (nu uita insa ca procesul de albire va mai continua cateva ore dupa ce ai plecat din cabinet, deci rezultatele vor fi si mai vizibile in aproximativ 48h).

Daca vrei ca zambetul tau sa ramana alb, ai grija ca urmatoarele cateva zile dupa albire sa nu fumezi si sa nu consumi alimente si bauturi colorate (cafea, vin rosu, ceai, cola etc.)

Sustine rezultatele prin detartraj regulat si o igiena dentara corecta acasa, dar si prin utilizarea kiturilor de albire recomandate de stomatolog in acest sens. Aceasta inseamna ca vei primi niste gutiere realizate in laboratorul de tehnica dentara pe baza amprentelor tale dentare, pe care le vei umple cu gelul primit de la medic si le vei purta zilnic, conform recomandarilor acestuia.

Sensibilitatea dentara post albire

Albirea dintilor poate avea si efecte adverse, sensibilitatea dentara fiind unul dintre cele mai des intalnite. Fisurile dentare, retractiile gingivale sau obturatiile defectuoase de care poate ca nici nu avem cunostinta constituie un risc de sensibilitate crescuta. Gelurile de albire pe baza de peroxizi au dezavantajul iritarii gingiilor in momentul contactului cu gutierele de albire – acest inconvenient dispare insa in momentul intreruperii tratamentului sau la reducerea concentratiei de peroxid. Pentru a reduce sensibilitatea, se recomanda folosirea unei paste pentru dinti sensibili cu cateva saptamani inainte de realizarea procedeului.

Igiena dentara post albire

In general, dupa albirea dintilor este nevoie de ingrijire atenta pentru a mentine nuanta dorita si acest lucru poate fi influentat de anumite obiceiuri precum fumatul, consumul anumitor alimente si al anumitor bauturi, precum cafeaua sau ceaiul, care pot pata dintii.
Folosirea unei paste de dinti pentru albire poate ajuta la mentinerea albului dintilor prin indepartarea petelor de suprafata, la fel si kiturile cu produse profesionale pentru albire acasa
Igiena orala corecta este esentiala pentru mentinerea unui zambet frumos, asa ca nu uitati sa va periati in mod corect dintii de cel putin 2 ori pe zi si sa folositi ata dentara zilnic. Mergeti periodic la medicul dentist pentru o consultatie generala si pentru realizarea igienizarii profesionale a dintilor, toate acestea contribuind la mentinerea unui zambet alb si stralucitor.

Dinti mai albi si mai stralucitori? Programeaza-te acum! Completeaza formularul sau suna la 0771160170 | 0730030400

[ninja_form id=1]

Sharing is caring!

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?