Gingii retractate, parodontoza

  1. Educatie
  2. Gingii retractate, parodontoza
[image thumbnail=”http://medicaltours.ro/blog/wp-content/uploads/2013/02/gingii_retractate.jpg” fullsize=”http://medicaltours.ro/blog/wp-content/uploads/2013/02/gingii_retractate.jpg” align=”right” alt=”” border=”on” width=”” height=”280″] Bolile parodontale, pe care le numim parodontopatii, nu sunt rare si, in general, expun pacientul la focare de infectie care pot, ca urmare a avansarii acestei boli, da nastere unor complicatii grave.
Sunt bacterii care se acumuleaza in punctul de contact dintre gingie si dinte si care creeaza focare de infectie. Recomandam deci pacientilor nostri o igiena riguroasa si sa efectueze un detartraj la fiecare sase luni.
In mod obisnuit, se disting doua tipuri de maladii parodontale:
– Gingivitele, afectiuni ale gingiei, care pot duce chiar la retractia acesteia, dar care de obicei sunt benigne daca sunt tratate la timp prin periaj profesional si un detartraj;
– In cazul in care nu sunt tratate la timp, gingiile retractate induc parodontite, care afecteaza osul si ligamentele dintelui. Este necesara realizarea unui tratament de catre un medic specialist, pentru a se evita pierderea dintelui si propagarea infectiei in organism.
Medical Tours Company trateaza cu seriozitate problema gingiilor retractate, avem grija sa ne informam pacientii in timpul vizitelor de control despre importanta periajului si a efectuarii periodice a detartrajului. Medicul specialist realizeaza un detartraj, o curatare cu jet pe baza de bicarbonat (Air Flow), precum si o asepsie a gingiilor.
Intr-un stadiu avansat al maladiei, este necesara efectuarea unei grefe osoase sau a unei grefe de gingie pentru gingiile profund retractate.

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?