Una  dintre cele mai mari piedici aflate in calea unei bune sanatati dentare este teama de dentist, in unele cazuri adevarata fobie. Am intalnit pacienti pentru care teama era cauzata de anestezie, altii care nu suporta zgomotul frezei sau gustul si mirosul anumitor substante, dar si cazuri mai “extreme“ – pacienti care nu indraznesc sa treaca pe langa un cabinet stomatologic. In astfel de situatii, tratamentele stomatologice sunt cu adevarat complicat, daca nu chiar imposibil de efectuat, ceea ce are consecinte dezastruoase in multe cazuri.
Pentru astfel de pacienti, inhalosedarea poate fi singura metoda prin care teama poate fi depasita, iar tratamentele stomatologice se pot realiza in deplina siguranta. Prin inhalosedare, stresul si teama resimtite inainte de tratamentele stomatologice sunt inlocuite cu o stare de calm si relaxare, iar confortul pacientului in timpul tratamentelor este deplin.

In plus, inhalosedarea nu are reactii adverse, pacientii putandu-si relua activitatile zilnice imediat dupa tratamente.

Avantajele inhalosedarii

Metoda rapida si eficienta
Elimina stresul, inducandu-i pacientului o stare de relaxare
Nivelul sedarii este controlat in permanenta de medicul dentist
Efectul dureaza strict pe perioada tratamentului
Pacientul devine cooperant
Tratamentele sunt realizate intr-un timp mai scurt

Contraindicatiile inhalosedarii

Boli pulmonare cronice obstructive, bronsita cronica, emfizem, anemie megaloblastica, cord pulmonar, astm cronic, sarcina, hepatita B sau C, tuberculoza, boli autoimune, boli respiratorii, infectii ale urechii, raceli, alergii, nas infundat.

Inainte de inhalosedare evitati alimentele solide (cu 4 ore inainte) si lichide (cu 2 ore inainte), deoarece protoxidul de azot poate provoca o senzatie de greata. Informati medicul dentist daca sunteti in cursul unui tratament, pentru a verifica compatibilitatea acestuia cu metoda de sedare.

SE POATE EFECTUA ATAT LA ADULTI CAT SI LA COPII : WWW.TEDDYCARE.RO

Programeaza-te acum! Completeaza formularul sau suna la 0771160170 | 0730030400

Sharing is caring!

Menu