Ziua Mondiala a Igienei Orale: preventia incepe acasa

  1. Campanii
  2. Ziua Mondiala a Igienei Orale: preventia incepe acasa

Sanatatea orala este o o ramura a sanatatii neglijata la nivel mondial, iar prin acest eveniment anual – Ziua Mondiala a Igienei Orale – se incearca responsabilizarea pacientilor in ceea ce priveste importanta preventiei bolilor oro-dentare, dar si informarea lor in legatura cu impactul afectiunilor dentare asupra intregului organism.

O igiena orala corecta se traduce printr-o gura curata, sanatoasa, fara miros neplacut, cu dinti curati si gingii care nu sangereaza la periaj sau la folosirea atei dentare. Atunci cand unul dintre aceste aspecte se modifica, trebuie sa mergeti imediat la stomatolog, este primul semn ca e ceva in neregula.

Lipsa igienei orale are implicatii profunde in starea generala de sanatate si in ritmul zilnic de functionare, de la alimentatie, vorbire, viata sociala pana la psihicul persoanei afectate, de aceea este atat de important sa stiti sa aveti grija de sanatatea dvs. orala. Din pacate, foarte putina lume este constienta ca mentinerea unei bune igiene orale nu inseamna nimic complicat, costisitor sau consumator de timp. Mai precis, ingrijirea preventiva zilnica acasa inseamna sa va insusiti tehnica de periaj corect al dintilor, sa va spalati pe dinti de minim doua ori pe zi si sa folositi ata dentara. Aceste cateva minute alocate zilnic igienei orale sunt mai importante decat ati putea crede pe termen lung: previn aparitia problemelor si suferinta, vizitele repetate la stomatologie, dar si costurile mari implicate de afectiunile netratate la timp. Si nu neglijati controlul stomatologic de rutina!

In plus, pentru o buna sanatate orala pe termen lung, va recomandam:

• Sa adoptati o alimentatie echilibrata, bogata in fructe si legume si saraca in zaharuri;
• Sa renuntati la fumat si sa reduceti consumul de alcool;
• Sa-i invatati pe copii inca de mici cum sa-si spele corect dintii. Ingrijirea dintilor copiilor incepe in momentul in care erupe primul dintisor, iar primul control stomatologic trebuie facut in jurul varstei de un an, nu la primul semn de durere!

Cariile, dar si alte afectiuni dentare, pot fi prevenite prin masuri simple si de o eficienta dovedita. Iar o igiena orala corecta va poate proteja si de alte neajunsuri: probleme cardiovasculare, complicatii respiratorii, probleme pe timpul sarcinii sau la nastere (risc de nastere prematura sau de greutate mica la nastere a fatului) etc.

Pe 20 martie 2014, echipa Medical Tours Company va asteapta la Jupiter City, sarbatorim Ziua Mondiala a Igienei Orale oferind informatii despre importanta preventiei pentru o buna sanatate orala, dar si cu surprize pentru toti prietenii nostri care vor sa aiba un zambet frumos si sanatos!

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?