Implant dentar sau punte dentara: care este cea mai buna solutie?

  1. Educatie
  2. Implant dentar sau punte dentara: care este cea mai buna solutie?

Exista mai multe optiuni de inlocuire a dintilor lipsa, atat fixe, cat si mobile, in functie de numarul dintilor care trebuie inlocuiti. Indiferent care ar fi motivul pentru care v-ati pierdut dintii, nu trebuie sa asteptati prea mult pana ii inlocuiti, pentru ca atat aspectul, cat si functionalitatea danturii vor fi afectate de cele mai multe ori ireversibil. Implanturile si puntile dentare sunt poate cele mai cunoscute optiuni de inlocuire a dintilor lipsa – asigurati-va insa ca stiti atat beneficiile, cat si dezavantajele fiecareia atunci cand sunteti pus in situatia de a opta pentru una sau alta.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale implanturilor dentare este faptul ca protejeaza ceilalti dinti. Prin comparatie, in cazul unei punti dentare, dintii naturali, sanatosi sunt sacrificati, fiind prelucrati pentru a servi ca sprijin la ancorarea puntii.

Un alt mare avantaj al implanturilor este ca pot fi utilizate pentru inlocuirea a mai mult de un dinte natural lipsa – pot inlocui chiar si o arcada intreaga. In schimb, aplicarea unei punti este conditionata de existenta unor dinti alaturati sanatosi.

Daca aveti in vedere optiunea implanturilor dentare, trebuie sa luati in considerare un alt avantaj important al acestora – implanturile sunt mai usor de intretinut. In plus, implanturile arata mai natural si faciliteaza masticatia, spre deosebire de puntea dentara, in cazul careia acomodarea poate fi greoaie si care se pot dezlipi si aluneca. Alte beneficii ale implanturilor dentare gasiti aici.
Puntile dentare, pe de alta parte, au si ele insa o serie de avantaje. Procedura de aplicare este una simpla, care nu implica nicio interventie chirurgicala. Apoi, puntea dentara presupune un tratament mai rapid si mai simplu, intreaga procedura putand fi realizata in doar cateva vizite la medicul stomatolog.

Puntea dentara este, de asemenea, recomandata in cazul in care pierderea de os este una semnificativa – este bine sa stiti ca inserarea implanturilor dentare necesita os sanatos. Procesul va fi mai simplu si mai putin costisitor in astfel de cazuri. Odata ce va familiarizati cu ea, puntea dentara asigura confort si masticatia alimentelor fara efort. Puntile dentare sunt si o optiune mai putin costisitoare decat alte modalitati de inlocuire a dintilor lipsa, insa trebuie sa stiti totusi ca nu au rezistenta implanturilor, ceea ce inseamna ca vor trebui inlocuite la un moment dat.

Cunoasterea acestor factori va va ajuta sa luati o decizie informata cu privire la implanturile si puntile dentare. Fiecare optiune are avantajele sale, care trebuie comparate pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza. Medicul stomatolog va poate ajuta cu informatii care va vor face alegerea mai usoara, nu ezitati sa-i cereti parerea, este singurul care va cunoaste cazul si va poate oferi argumentele decisive.

Va asteptam la o consultatie, sunati-ne pentru o programare: 0730 030 400!

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?