Invata sa ai grija de dintii tai

Inca mai intalnim persoane care nu stiu foarte bine ce sa inteleaga prin „igienizare dentara” sau „igiena orala corecta”, de aceea ne-am gandit sa explicam cat mai concret ce presupune fiecare dintre acesti termeni.
In primul rand, ar trebui sa stim exact ce inseamna „gura sanatoasa” – si anume: gingii roz, care nu sangereaza la periaj sau la curatarea cu periute interdentare ori ata dentara, nedureroase; dinti fara carii, curati si fara resturi alimentare; respiratie placuta. Daca observati ca vreunul dintre aceste aspecte se modifica, nu asteptati sa treaca de la sine – nu se va intampla asta –, ci mergeti cat mai repede la dentist. Pot fi semnele unor probleme care, netratate la timp, nu vor face decat sa se agraveze.
Pe langa tratarea problemelor existente, medicul stomatolog va va explica si unde anume gresiti in efectuarea igienizarii dentare personale, dar si care este tehnica adecvata de periaj si de folosire a mijloacelor adiacente de igiena orala: periute interdentare, ata dentara, apa de gura, dus bucal.
Igiena orala corecta este extrem de importanta atat pentru sanatatea orala, cat si pentru sanatatea generala – este un fapt dovedit ca problemele dentare sunt strans legate de afectiuni – diabet, boli cardiace, afectiuni respiratorii sau digestive, dar si, in cazul femeilor insarcinate, risc de nastere prematura sau greutate scazuta a fatului la nastere. In plus, ganditi-va la senzatia de bine si de incredere pe care ne-o da o dantura curata si ingrijita! Si sa nu uitam ca e mult mai usor, mai putin traumatizant si costisitor, dar si mai sanatos sa prevenim decat sa tratam. Aici gasiti detalii despre tehnica periajului corect al dintilor.

Igienizarea dentara, pe de alta parte, desemneaza doua etape: igienizarea personala si igienizarea profesionala in cabinetul stomatologic. In ceea ce priveste igienizarea personala, nu avem nevoie decat de o periuta de dinti, pasta, ata dentara si 5 minute pe zi. Greu de crezut, dar foarte adevarat: igienizarea dentara personala este cea mai importanta parte a planului de ingrijire. Completarea igienizarii personale cu o igienizare profesionala o data la fiecare 6 luni (sau la indicatia medicului) este cea mai buna metoda de a indeparta toate depozitele de tartru care nu au putut fi inlaturate prin periaj normal.

Depunerea tartrului cauzeaza:
• boli parodontale (bacteriile favorizeaza formarea unui pH acid, care irita si inflameaza gingia, apoi se transmite la os, iar in timp duce la pierderea suportului osos si, implicit, a dintilor);
carii dentare;
halena (respiratie urat mirositoare);
mobilitatea dintilor.

Igienizarea dentara profesionala cuprinde mai multe etape:
detartraj cu ultrasunete (vibratii in toate directiile care indeparteaza toate depozitele dure);
Air Flow (o pulbere de bicarbonat aplicata cu presiune pe dinti care indeparteaza depozitele moi, pigmentatiile date de cafea, ceai si alti coloranti din alimente);
periaj profesional (lustruirea coroanelor);
fluorizare (refacerea biofilmului protector al dintilor);
• in cazul pacientilor cu dinti sensibili, se aplica in plus si un gel desensibilizant.

Imaginile vorbesc de la sine, iata cateva cazuri Before & After igienizare dentara profesionala realizate la Medical Tours Company:

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?