Un nou tu, mai sanatos. Incepand de azi

Ti-ai propus sa fii mai bun, sa calatoresti mai mult, sa faci mai mult sport, sa fii mai putin stresat, sa nu te mai enerveze orice sau oricine… Sa ai o viata mai buna. Sa petreci mai mult timp cu cei dragi. Sa  traiesti mai mult si mai frumos.

Cam asa ne sabotam singuri la fiecare inceput de an, propunandu-ne practic sa ne schimbam intreaga viata. De-asta si foarte putini dintre noi ajung la sfarsitul anului sa bifeze cateva dintre obiectivele fixate pe 1 ianuarie.

Anul asta, o luam mai usor. Am invatat ceva dupa atatia ani de facut liste. Kilogramele puse in ani buni nu vor disparea intr-o luna, anii de inactivitate nu se vor duce ca prin minune lasand in urma lor un sportiv plin de energie, nici stresul de zi cu zi nu va fi inlocuit de maine cu o relaxare sora cu zenul.

Asadar, anul asta e ok sa fii sincer cu tine. Propune-ti obiective realiste, nu sa-ti schimbi toata viata intr-un an. Afla mai intai ce te face cu adevarat fericit si mergi pe drumul asta. Daca sanatatea te preocupa, afla mai intai daca esti cu toate in grafic si abia apoi fa-ti si un abonament la sala. Si tot asa.

Dar daca faci toate astea doar cu gandul ca vrei sa tai ceva de pe lista, si daca in loc sa fii mai fericit descoperi ca esti si mai stresat ca inainte, e clar ca esti pe repede inainte. Cheia oricarei schimbari sunt pasii mici si zambetul pe buze.

Apropo de zambet, iata cateva lucruri de care e bine sa tii cont anul asta.

  • Apa e secretul. Bem cafea, sucuri de toate felurile, ceaiuri, dar uitam sa bem apa, care e buna pentru toate: piele, topit kilograme, dar si pentru dinti mai sanatosi. In ceea ce priveste dintii, apa ajuta la “spalarea“ zaharului si a substantelor lipicioase, adica ai mai putine sanse de a face carii si de a-ti pierde dintii.

  • Alegeri alimentare sanatoase. Nu va propuneti obiective nerealiste de genul “Anul asta nu mai mananc nimic dulce“. Incercati doar sa inlocuiti de cate ori puteti dulciurile cu fructe sau legume proaspete si veti vedea imediat impactul acestor alegeri atat la nivelul sanatatii orale, cat si al intregului organism. Asadar, mai putine produse de patiserie, dulciuri si alte alimente nesanatoase inseamna mai putina placa dentara si, evident, mai putine probleme pe care aceasta le-ar putea provoca (probleme gingivale, carii dentare, pierderea dintilor).

  • Inlocuiti dintii care lipsesc. Implanturile dentare nu sunt doar o optiune estetica, ci si una medicala. Lipsa dintilor provoaca, in timp, diminuarea volumului osos, asa incat in momentul in care pierdeti un dinte ar trebui sa luati cat mai rapid o decizie in legatura cu inlocuirea acestuia, ca sa nu faceti compromisuri mai tarziu. Nu numai ca preveniti astfel problemele in timp util, ci va bucurati si de un zambet sanatos si plin de incredere. Mai mult decat atat, ingrijirea lor nu necesita mai multa atentie decat cea pe care o acordati dintilor naturali, iar interventia in sine este una sigura, rapida si usoara.

  • Acum este momentul sa faceti acea schimbare majora la care va ganditi de mult. Fie ca va doriti dinti mai albi sau sa corectati anumite deficiente, cum ar fi dintii strambi, inghesuiti sau, dimpotriva, foarte departati ori o muscatura deficitara, ganditi-va ca rezultatul va fi un om cu mai multa incredere in el si mai fericit.

  • Renuntati la fumat. Usor de spus, greu de facut, stim, insa alternativa ar fi: carii, afectiuni gingivale, cancer oral. Cand pui problema asa, parca nu mai e la fel de greu, nu?

  • Mergeti la medic imediat ce apare o problema. Nu asteptati, indiferent care ar fi problema – o coroana decimentata, un dinte spart sau fisurat, sensibilitate dentara aparuta ca din senin etc. Rezolvati problema imediat ce apare, ca sa nu regretati peste cateva luni.

 

Pe scurt, la an nou, obiceiuri (sanatoase) vechi:

  • Periaj corect de doua ori pe zi, timp de doua minute, pentru dinti mai sanatosi, respiratie proaspata, mai putine carii si dureri de dinti.

  • Ata dentara trebuie folosita zilnic.

  • Mestecati guma fara zahar dupa mese, dar nu mai mult de 20 de minute, previne aparitia cariilor.

  • Esentiale in preventia cariilor raman dieta sanatoasa si cat mai putine gustari intre mesele principale. Cu beneficii, de altfel, la nivelul intregului organism.

  • Vizite regulate la dentist pentru o viata lipsita de probleme dentare.

 

Asadar, cum spuneam si mai devreme, pasii mici si schimbarile in bine pentru un nou tu, mai sanatos, au efecte pozitive si la nivelul sanatatii orale. Si, pana la urma, fie ca vrei o schimbare, fie ca te lupti cu probleme dentare de prea multa vreme si vrei un nou inceput, acum e momentul sa faci o programare si sa gasesti impreuna cu un specialist cea mai buna solutie in cazul tau. La sfarsitul anului iti vei multumi ca ai inceput acum.

Obiectivul nostru in 2018 este sa redam cat mai multe zambete sanatoase. Te asteptam cu solutii personalizate, vino sa stam de vorba!

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?