Restaurarea zambetului prin fatete dentare

  1. Sanatate
  2. Restaurarea zambetului prin fatete dentare

Pacienta M.K., in varsta de 45 de ani, a ajuns la Medical Tours Company foarte preocupata de aspectul danturii. Fiind o persoana foarte vesela si optimista, cea mai mare dorinta a ei era sa poata zambi si sa se simta in largul sau fara sa se mai teama de ce ar putea crede ceilalti despre dintii ei. Odata ajunsa in clinica, dupa consultatia de specialitate, medicul curant, dr. Adrian Constantin, a evaluat cazul si, dat fiind ca distructiile nu erau, in zona frontala, atat de mari incat sa necesite coroane dentare, i-a recomandat pacientei fatetele dentare.


Fatetele mai ofereau in acest caz si un alt mare avantaj: rezultatele se obtin extrem de rapid, ceea ce era esential in acest caz, pacienta fiind in Romania pentru o perioada foarte scurta de timp.

Tratamentele au debutat cu o igienizare dentara profesionala, absolut necesara pentru a inlatura tartrul si bacteriile, dupa care dintii au fost pregatiti pentru aplicarea fatetelor si au fost luate amprentele pentru realizarea acestora.

Un alt pas important este alegerea culorii fatetelor – inca o data, comunicarea medic-pacient trebuie sa fie foarte buna, asa incat rezultatul final sa fie unul cat mai natural. E important ca medicul si pacientul sa discute optiunile de culoare, asa incat nuanta finala sa fie atat in acord cu dorinta pacientului, dar si cat mai aproape de culoarea dintilor naturali.

 

Pana la aplicarea fatetelor dentare definitive, pacienta a purtat fatete provizorii, realizate din acrilat tot in laboratorul propriu al clinicii. Acestea au rolul de a proteja dintii pregatiti in vederea fatetelor definitive si necesita o atentie speciala pe toata perioada cat sunt purtate, deoarece nu sunt la fel de rezistente decat cele definitive. Este nevoie, asadar, de a acorda mai multa atentie alimentatiei (evitati alimentele foarte tari sau lipicioase, de exemplu).

In acest caz, fatetele dentare au fost solutia optima pentru ca pacienta isi dorea in primul rand o estetica superioara a zambetului si o rezolvare cat mai rapida a problemelor sale dentare. In plus, fatetele au rezolvat si aspectele problematice ridicate de coloratiile dintilor, dar si de forma dintilor pacientei si, in plus, s-a putut realiza astfel si o alungire a coroanelor dentare scurte.


Desi foarte subtiri, fatetele sunt foarte rezistente la masticatie, dar si la pete sau decolorari, asa incat, cu o ingrijire corespunzatoare, pot rezista zeci de ani. Medicul nostru dentist specializat in cosmetica dentara recomanda periajul dintilor de doua ori pe zi, folosirea atei dentare zilnic si igienizari profesionale efectuate in mod regulat.

Pentru orice alte informatii, specialistii nostri va stau la dispozitie, va invitam la o consultatie!

 

Menu
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?